Jag är fortfarande telefonlös.  har nästan börjat vänja mig.. eller nja, saknaden finns kvar :)  men har inte riktigt bestämt mig om jag ska köpa en ny iphone 5 eller nöja mig med en 4.. jag är glad om facebook , bloggen och instagram fungerar.. och så klart samlat och sms, sen behöver jag inte så mycket mer.. så det kanske räcker med en 4:a.. det handla om en jäkla massa tusenlappar, skiljer en del i priset..   men jag får tänka ett par dagar till..
 
idag har vi bara gått hemma ovh plockat och fixat.. Alicia har mest jagar myror.. vi har fått en jäkla massa myror i garderoben som kryper in till sovrummet.. så ikväll ska här läggas ut gift!  men dom roar Alicia iallafall, hon har ett himmla stohej med att få tag på dom, och det är väl bara en tidsfråga innan hon stoppar in en myra i munnen..men ingen har väl dött av en liten myra? då kanske hon inte behöver något mellanmål sen;)
 
sen vid 4 tiden ska vi till vårdcentralen, åter igen kolla mina sår sen operationen...
 
Alicia fick en bebis pool av världens bästa mormor... 
 
 
 
 
så idag har vi badat.. det började lite fint men att ändast plaska med händerna....
 
 
 
 men ganska så snabbt blev det ett riktigt bad..
 
 
 
 
och inte nog med bad, den lilla fisen har terroriserat den stackars hunden stora delar av dagen.. tur vi har en alldeles för snäll hund..
 
 
 
 
nu är denna mamman helt slut, ska kasta mig i soffan framför lets danc... och hoppas på att vädret imorgon blir minst lika fint som idag..
 
 
 
Ja, det är inte lätt att va utan mobil.. men när lönen trillar in ska jag åka raka vägen och handla en ny, får ut lite pengar från försäkringsbolaget också..
Just nu är detta det ända jag äger...
 
så att facebook, instagram och blogga är ett minna blott.. Jag är glad att denna telefon från 1800 talet går att ringa från överhuvud taget.. det är precis att den klarar av att skriva sms...  men bättre än inget....
 
Men iallfall, dom dagarna jag varit borta så har det inte hänt så mycket här hemma.. vi har tagit det ganska lugnt, jag och lill fisen...
Alicia har börjat gå riktigt bra nu, det ända hon gör. och det ända vi gör är att jaga henne...  men det är roligt, hon underhåller sig själv på ett helt annat sätt...   dock är det inte lika kul när hon stoppar grajer i toalettstolen och ritar på väggarna.. men det är väl sånt man får ta :)
 
Hon hjälper gärna till med tvätten också, dock tvättar vi på lite olika sätt :)
 
 
och när man är 11 månader ska man tydligen äta själv vilket resulterar i att det blir ett bad ganska ofta nu mera...
 
 
 
men go är hon..... och inte nog med det, hon sover endast en gång om dagen nu, från 12-2... riktigt skönt!  jag får något gjort och hon blir utvilad.. dessutom har nattsömnen blivit så mycket bättre när hon bara sover en gång.. hon vaknar inte en endaste gång på natten.. och ingen är lyckligare en jag!
 
 
 
 

Vad hände?
Från minusgrader och inte ett endaste löv till nästan 20 graders värme och grönt över allt..
På bara några dagar..
Dock är det alldeles underbart, så jag klagar inte.. Tänk att lite gröna blad och sol ljus kan göra att allt känns mycket lättare ..

Jag förstår inte att jag alltid lyckas få mitt smink att se ut så här, efter Max 2 dagar. Och varje gång man öppnar den söder smulade burken så har man smink överallt, inte minst i handfatet. Jag svär lika högt varje gång ..
Och varje gång påpekar min kära sambo att jag kanske borde städa och rensa badrumsskåpet.. Och varje gång svarar jag förbannat att det inte handlar om de!
Men jag får nog ge mig, men bara för denna gången..
Rör man någonting i skåpet så trillar resten som domino brickor.. Eller så stapplar jag så mycket som möjligt på höjden vilket resulterar i att nästa gång man öppnad skåpet så har man diverse grajer över hela sig själv och badrumsgolvet, även då mumlar jag surt för mig själv.
Men nog förbannat så lär jag mig inte. Och dessutom så lyckas jag aldrig hålla ordning i mer än 4 dagar om jag nu mot förmodan skulle städa, sen är det samma svordomar som ekar i lägenheten..
Och med detta så lovar jag att ta en rejäl utrensning och städning imorgon .. Kanske kan kasta all mascara som inte är använd på ett par år som antagligen är så torr att man får bryta upp locket.. Och ögonskuggan som är totalt slut men fortfarande står jag och envisas med smink penseln i den jädrans burken i hopp om att där ska finnas några smulor kvar..

Jag har haft känslan att det är lördag hela dagen idag ,bara för att alla är hemma från jobb..
Men det har varit en bra dag..
Vi har varit hon mamma hela förmiddagen, gått en runda med hundars och bara tagit det allmänt lugnt..
Sen kom vi hem och körde igång med trädgårdsarbete, jag är ingen trädgårds människa .. Har inte gröna fingrar för fem öre .. Tycker dock att det är grymt fint med nyklippt gräsmatta och ny planterade blommor .. Men nu är det bara häcken kvar som ska klippas, det får vi ta i helgen ...
Alicia tyckte det va mycket intressant när pappa klippte gräset och höll på, hon satt som ett ljus.
Men det tog nog på bebis krafterna för kvart i 7 så somnade hon som en stock. Jocke körde och fiskade precis ( hur man nu kan tycka det är kul).. Men men, jag ska krypa mer under filten i soffan och njuta av tystnaden. Härligt!
Konstigt nog så uppskattar man ensam stunder och tystnad på ett helt annat sätt när man har barn .. Undrar varför. Haha :)

https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_518bde799606ee7c2c2907a0.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_518bde799606ee7c2c2907a0.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_518bdf5fe087c30a0b2b9f41.jpg" class="image">

8 maj! Och vår älskade plutta blir 11 månader idag ...
Som alla andra mammor har jag svårt att förstå var tiden tar vägen ..
Vår lilla bebis som precis va nyfödd och ett helt nytt liv tog fart..
11 månader sedan vi åkte in till bb för att för första gången träffa detta lilla mirakel som helt plötsligt blev hela vår värld..

Och idag, 11 månader senare går hon runt på sina mulliga små ben och är en egen liten människa, med en egen liten personlighet..

Du är tillräckligt liten för att få plats i min famn, men tillräcklig stor för att fylla mitt liv med kärlek, glädje och lycka....



...man får äta det själv!

Vilken underbar dag det va igår.. Riktig sommar värme...
Vi va ute i princip hela dagen..
Åt årets första middag på ute platsen.
Och gick en långgrunda på kvälls kvisten, längre än vad vi skulle gå.. När vi är nästan hemma så upptäcker vi att Alicia bara har en sko. Så vi fick snällt vända och gå samma runda tillbaka och så klart ligger skon i början på rundan, vet inte riktigt hur vi kunnat gå så långt utan att märka något :)

Kom på nu när jag såg bilderna att jag måste köpa ny solhat till Alicia , den hon har hade hon förra sommaren när hon va 2 månader .. Kan säga att det är några storlekar för liten ... Men den får funka tills en ny är inköpt ..
På tal om sol, så hörde jag att man inte ska smörja in barn under ett år med solkräm.. Har dock inte förstått varför ännu? Hmm... Vilken tur att Alicia är 1 år om exakt en månad ..



Mina små ärr..
Faktiskt ganska fantastiskt att dom kan få ut en galla genom så små och finna hål..
Imponerande!
Tacka vet jag dagens sjukvård..

Dagarna bara springer iväg.. Nu är snart måndagen redan slut..
Det har varit en bra måndag, jag som inte tycker om måndagar i vanliga fal..

Men mina sår såg bra ut, äntligen är jag av med plåstren..
Vi han med en runda på lekplatsen oxå, Alicia kan sitta hur länge som helst och klämma och känna på sanden, mycket intressant enligt henne..

Nu har vi fått i oss kvällsmat , lill tjejen är nattad och allt är undanplockat ( finns en del att plocka undan med en 10 snart 11 månaders bebis)..
Jag och min kära sambo intar våra vanliga platser, varsin ende av soffan.. Ikväll lyxar vi till det med glass och nogaut sås framför hockeyn ...

Jag skulle ta en snabb dusch..
Stängde in oss på toan för att minska risken att lill loppan hitta på hys..
Men, under dessa 2 minuter han Alicia stoppa leksak i toaletten, smälla med locket en sisådär tio gånger, dra ut alla blöjor, dra ner alla kläder som jag vikt, välta typ allt som stod i hennes väg, slänga leksaker lite överallt , äta toalettpappet och dreggla ner mina rena kläder som jag skulle ta på mig efter duschen...
Men ja! Annars gick det bra :)

Har sovit som en liten bebis inatt.. Det tar på krafterna att renovera kök..

Alicia vakna vid 7 tiden, men det gjorde inget med tanke på att jag fick & la mig klockan nio igår kväll..

Kan säga att det är ett evigt jagande här hemma nu.. Alicia har börjar gå ordentligt.. Eller ja, det trillas och snubblas titt som tett, men det är sånt man får räkna med.. Men hon går från rum till rum och river ner, smakar på allt i sin väg.. Man kan verkligen inte vända ryggen till i en sekund.. Men gullig är hon. Och om 2 dagar blir hon 11 månader. Kan inte förstå att hon går mot ett år! Härre Gud, min lilla bebis..

Så idag ska vi försöka få ordning på allt, ser ut som en byggarbetsplats här hemma just nu.. Sen ska jag till vårdcentralen i eftermiddag och förhoppningsvis för sista gången visa mina sår, mest så att dom inte är inflammerade ...

Ooooo, nu är Alicia och röjer runt på sitt rum, låter som 4 elefanter.. Får nog gå och kolla läget ...

Igår gjorde vi inget annat än att kämpa med köket..
Slipa, måla och fixa... Och samtidigt roa en liten bebbe ..
Vi höll verkligen på hela dagen.. Från tidig morgon till sen kväll..
Tur att mamma och hennes kära sambo kom med pizza på kvällskvisten, vilken tur att vi har dom..

Åh gissa om jag sov gott sen..

Där är lite små saker kvar dock, handtag och spotlights.. Men nu börjar det likna något ...

Förutom att Lill loppan har inspekterat sin trehjuling , så har vi varit och handlat med världens bästa mormor.. Fick handlat färg till köks luckorna och lite annat ... Så nu ikväll har vi prov målat en lucka för att se resultatet imorgon bitti..

Vi han även med en sväng till Cross banan här i byn.. Farbror Anton körde..
Alicia hade inget emot att prov sitta..

Jag är helt slut idag, man är inte riktigt van vid så mycket frisk luft..
Kanske bra att det enbart är hockey på tvn idag, då gör det inget om man "råkar" slumra till...

Världen gulligaste cykel tjej..
Hon va lite imponerad av sin nya fina röda trehjuling ....
 
 
 
 
 
 
 

att det är så värst jobbigt att vara mammaledig just för tillfälligt..

Jag vaknade med överskotts energi idag..
Nu har den tagit slut..

Har kämpat med våra förbannade köksluckor hela dagen, sitter ett svart plast på alla luckor som ska av... Sen ska dom slippas och målas ... Puh!
Men fint blir det, när det är färdigt..

Förutom köket så har vi gått en runda , kört typ hundra maskiner tvätt, dammsugit , plockat undan och så klart lekt en massa..

Tror vi ska vila en stund nu...

Jag har inte skaffat barn för att lämna henne på dagis.. Låta någon annan passa henne minst 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan..
För att sedan komma hem och trycka ner henne i sängen.. För att sedan dra upp ungen i ottan för att stressa iväg till dagis..
Missa alla framsteg, utvecklingen!
Sen menar inte jag att dom har det dåligt eller blir misskötta på dagis.. Jag som jobbar inom branschen kan intyga att barnen har det hur bra som helst.. Men jag kan oxå intyga att ju längre barnen är på dagis, ju mer missar föräldrarna.. Och barnen blir i princip uppfostrade av dagis personalen ..
Jag kan inte ens räkna på mina två händer hur många exempel jag har på föräldrar som lämnar barnen lååååånga dagar, UTAN ekonomiska skäl!
Och det är så fruktansvärt sorgligt.. Att man inte sätter sina barn först, att man inte vill spendera varje ledig minut med sina barn.. Jag har svårt att förstå dom tankebanorna!

Varför har man då barn?

Den ända "ursäkten" jag kan godta är att man lämnar dom små liven av ekonomiska skäl.. Det är dyrt att va förälder, jag är den första som kan skriva under på de ... Och man måste få det att gå runt, så klart! Man måste så klart först tänka på att ha tak över huvudet och mat på bordet..

Men ska jag va ärlig så äter jag hellre nudlar varje dag och får lite extra tid med Alicia ... Ja, som ni kanske har förstått så ska jag gå ner till 75% när jag börjar jobba i september ...

För jag har som sagt bannemaj inte skaffat barn för att lämna henne på dagis!
Dock så tror jag att barn behöver dagis, för att utvecklas och lära sig både det ena och det andra.. Men inte i 10 timmar per dag !!!!




Nu börjat det äntligen kännas som vår..
Vi åt vår första frukost på uteplatsen idag, då är det vår!

Gårdagen blev lugn , men trevlig!
Vi åt gott & snacka skit.. Kom i säng vid halv 12.. Ingen bak fylla här inte:)

Nu är vi hemma hos mamma och hälsar på en runda , har varit ute i trädgården hela förmiddagen .. Alicia har hållit igång, inte en lugn stund.. men nu gick ögonen i kors, så hon deckade i mormors säng..

Dagen idag fortsätter väldigt lugnt.. Ladda upp inför imorgon, verkligheten har kommit ikapp.. Jocke börjar jobba och allt blir som vanligt ! Lite sorgligt men det ska säkert gå bra ...