Jag älskar när föräldrar sägar att dom går efter sunt förnuft..  inga krosiduller och massa förbud..  får inte äta de, får inte göra si och inte göra så... Gillar faktiskt ordet sunt förnuft väldigt mycket just nu, nog mina favorit ord vid närmare eftertanke...
 
Pluttan åt samma mat som vi idag.. korv,potatismos och tomat.. ingen kräsen bebis här inte!
 
 
 
 
 
 
 
Vi kom faktiskt ut på en promenix även ikväll.. dock i ganska lugn takt..
 
 
 
Guldklimpen somnade gott vid 7 efter ett välbehövligt bad.. bajsat ner sig 2 gånger och geggat runt i potatismos..
 
Vi har tittat på "sofias änglar" på 4:an..  härre jesus vilka kämpar. Både pappan och den 9 åriga dottern var drabbade av den räligaste sjukdomen som finns.. det är knappt att jag vill ta ordet i min mun, eller ens skriva det.. Fruktansvärt... Cancer ! 
Jag har svårt att se hur man tar sig igenom en sådan sak..det är så hemskt att jag får rysningar av bara självaste ordet...  och denna underbara mamma som stöttade och stod med båda fötterna på jorden trots allt, stor eloge!
Jag kan inte låta bli att tänka på hur snabbt livet kan försändras, mattan under din fötter rycks bort på noll tid!
Kan inte heller låta bli att tänka på vilka små saker vi klagar över i jämförelse med detta, är evigt tacksam för att jag har hela min älskade familj runt mig och lever ett friskt liv...
Hellre fattig och frisk än rik och sjuk... kunde inte sagt det bättre själv!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Många klagar på att jag är dålig på att torka bort maten kring munnen på Alicia när hon äter .. Men det är inte lönt att torka efter varje tugga då det ser precis lika dant ut efter att jag har gett henne nästa tugga.. Kan hålla med om att det stund vis kan bli ganska kladdigt..
Men kolla här....

Alla dessa människor som går igenom dessa jäkla mag operationer.. Det är alldeles för vanligt idag.. Jag är personligen imot dessa ingrepp...

Jag tycker att vill man gå ner i vikt så får man ju fan sluta stoppa i flabben och resa sig från soffan.. Och ja, jag vet att mat kan vara ett lika tungt beroende som vilken drog som helst.. Men det går att ta sig ur bara man bara ger sig fan på det.. Istället för att ta det den lätta vägen och "fuska".. Dessutom tar kroppen galet mycket stryk..

Staten kunde ju lika bra skickat alla dessa människor till en bantnings klinik , så att man fixade det på naturlig väg, kostar i princip lika mycket som dessa operationer ... Och bara för att man gjort en operation så förändras ju inte mat beroendet i hjärnan, för det är ju där den största delen av problemet sitter. Istället så kryper man magsäcken så att det är i princip är omöjligt att äta för mycket..men den felaktiga synen på mat har inte försvunnit med halva magsäcken.. Helt fel tillväga gångs sätt enligt mig!

Och innan man gör operationen måste dom flesta gå ner ett vist antal kilo för att ens få lov att lägga sig på operationsbordet.. Och klarar man av att då gå ner t.ex 8 kg innan operationen, så kan man ju lika bra fortsätta på den vägen utan operation... Vad är problemet?

Tycker däremot det är sjukt imponerande när människor klarar av att gå ner många kilo utan någon operation... Såg igår en tjej som bantat mer sig 62 kg genom sunda matvanor och träning.. Nästan halva sig själv.. Det tycker jag är fruktansvärd strongt gjort. Det är något att vara stolt över!

Och när vi ändå är inne på vikt. Så tycket jag att vi stirrar oss blinda på vågen och på det här jäkla BMI:et .. Kolla bara på denna bilden här nedan, alla väger 75 kg.. Galet va? Så min slutsats är att allt inte handlar om vikten.. Dock kan jag även dra slutsatsen att jag väger ett antal kilo för mycket utan att ens ha ställt mig på vågen eller mätt BMI ... He he... Måste ta tag i detta nu om jag ska få på mig någon bikini till sommaren.. Börjar bli ont om tid.

Ska dra med ungen och hunden ut på en power Walk idag.. blir svettig av bara tanken.. Träning är inte riktigt min graj, tycker mycket bättre om karamellkungen :)

Jag vet att jag är ett kontroll freak ut i finger spetsarna... Men jag måste fanken lida av lättare graden av tvångstankar också..
När jag körde hemifrån idag så kom jag på mig själv att tänka för tionde gången på om jag verkligen hade stängt av kaffekokaren.. Fast jag innerst inne vet att den är av stängt.. Tänkte även, är spisen avstängd? Har jag använt spisen idag? Kommer för det mesta fram till att spisen inte är använd just den dagen eller att spisen stänger av sig själv efter ett viss antal minuter...
Varför kommer ändå dom här tankarna upp vare gång jag kör hemifrån?
Det värsta som kan hända är ju att hela skiten brinner upp.. Det är ju inte så farligt! Åååhh...


Från att jag sätter mig i bilen så tänker jag sådana märkliga tankar i ca 3 min... Sen släpper det.. Och sen jag lämnar inte en endaste tanke till det mer.. Från nästa gång jag kör hemifrån, då börjar jag gå igenom allt från kranen i badrummet(kan ju stå och droppa vatten) till ytterdörrens lås( kan ju ha glömt att låsa)...

Aja, det har iallafall inte gått så långt att jag har fått vända bilen för att köra tillbaka och titta efter... Tur är väl de! Å

Nu när jag tänker efter så kom jag på en tvångstanke till...
När jag ska gå in och handla som tar ca en kvart och jag har lagt t.ex bilnycklarna i jack fickan, så har jag hunnit känna på fickan 10 gånger under dessa 15 minuter så att jag är säker på att dom verkligen ligger där jag la dom... Samma sak när jag lägger "viktiga" grajer i väskan, kan titta hundra gånger fast jag vet att det jag söker ligger så långt ner att det nästintill är omöjligt för den skickligaste tjuv att hitta... Räcker väl med att titta en gång?

Härre Gud... Nu ska jag sluta tänka innan jag kommer på fler tvångstankar... Lite smått crazy, jag vet!

Vi har spenderat en hel dag i Malmö med gammelmormor..
Vi har varit på bulltofta kött, så nu är frysen också full... 4 kg köttfärs, 2 kg snitzel och massa korv :)
Vi han in om och hämta en överfull påse med kläder som Alicias gulliga mormor hade köpt, från Ullared..   det går åt en del kläder när lill tjejen börjar bli lite äldre, går bara att använda samma plagg i en dag, så man tvättar ju nästan i sönder dom stackars kläderna..
 
Tog en tupp lur på väg till stor staden..
 
 
Vilket underbart väder det har varit idag, snacka om att man behöver lite sol, lapar åt sig varenda liten solstråle...  Vi gick en lång runda, väldigt lugn men mysig runda, ingen power walk precis:)
 
och det blev en tupp lur till...
 
9 grader i solen.. 10 tillochmed , men så klart så slog termometern om i samma sekund som jag skulle fota..så det blev 9 grader :)  men i vilket fall som helst så var det så jädra skönt!  jag älskar solen..
 
 
Nu ikväll gick vi en runda, dock va de inte lika varmt, ser ut som två mischelin gubbar... men det va skönt när vi väl kom in :)
och innan vi gick en runda så va mamma och dom här på middag.. vad skulle vi gjort utan dom.. våra hjältar!
 
Jo, just de... Alicia har sovit lite oroligt nu ett tag, vaknat hundra gånger och velat ha välling.. totalt vägrat somnat om om hon inte fått flaskan...  men i förgår så byttade vi välling till fullkorns vällingen ( från 8 månader).. och hon har inte vaknat en endaste gång och velat ha flaskan, skönt! hoppas att det håller i sig...
 
Jag har världens huvudvärk och ska hoppa i bingen tidigt idag, ligga och snusa en varm och go bebis i nacken...  finns inget bättre! är tacksam att jag får kryppa ner till henne var eviga kväll... och vakna upp till hennes joller var eviga morgon...vår älskling! det finaste vi har...  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna dagen har gått super fort... fast vi egentligen inte har gjort så värst mycket...
 
Vist är det härligt att vakna till en väl fylld kyl, man kan välja vad man vill äta till frukost.. man är inte tvingad att ta det halv sega knäckebrödet med den gammla osten som är aldelles hårt längst kanterna för att någon inte satt på locket på burken ordentligt...
Vi åt riktigt lyx frukost idag, ingen gammal ost här inte! än!
 
 
Vi har gjort barnmat, dock räkna jag ut att det är inte så jätte många kroner man sparar på att göra egen mat.. kanske 30-40 spänn på 10 burkar... blir ju en del i längden.. men inga fanasi summor.. Dock så är det ju ganska roligt att fixa och trixa....
 
 
Torsk. morötter och potatis... ska hälla i lite dill oxå hade jag tänkt...  ska försöka att vänja den lilla damen vid lite mer klumpar, hon är inte så nöjd med de... spotar hon inte ut det så sätter hon det i halsen.. men nu är dett dags att börja tugga :)  försöka iallfall... slutat väl med att jag mixar det mer till slut.... men vi ger det ett försök... hon kan ju inte ärt pure hela livet...
 
tur att hon inte äter med ögat...
 
Vi tog faktiskt en lång promenad nu kväll, hela familjen.. 5 km... skönt men ganska kyligt..sen somnade lill pluttan gott och vi har gjort det vanliga.. intagit soff läge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gillar man liberos blöjor som vi, i princip det enda vi använder här hemma...
Gå med i liberoklubben på libero.se... där samlar man poäng och får sedan välja bland massor av gåvor... man får också allt från 20-70 kr rabat hem skickat i brevlådan varje månad.. Även en del andra gratis grajer..
Man samlar poäng genom att registrera koden som man hittat i locket på alla blöj paket och även andra libero produkter.. skit bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har som sagt varit en lugn dag, det enda vi har gjort är att åka till ystad och spendera pengar, det vi är bäst på...
 
vi åt mummsiga ost pajer från ikea till luch, kanske är häst kött i dom?  aja, ingen har väl dött av lite häst kött...
 
 
 
 
Och jag fick hem dregglisarna som jag hade beställt till Alicia...så söta!  så nu kanske vi slipper bytta tröja 3 gånger om dagen, hon dreglar grymt mycket, tänderna som är på väg upp...
 
 
Fin hon blev va?  Ingen jätte bra matchning med tröjan, men vi provade bara :)
Hon hade den enna på sig och den andra på väg in i munnen...
 
 
Just de, ett nytt napp band kom också i paketet, kanske kan vara en lösning på vårt napp problem?
 
 
Nu va hon inte alls intresserad av att vara med på bild längre.. pluttan vår!
Men napp hållaren va fin ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur kan man ha så många nappar och ändå aldrig hitta en endaste.. Alla föräldrar verkar ha samma problem,jag förstår inte...Försöker alltid att lägga dom på samma ställe, för det mesta iallafall,men inte f*n hjälper det.
När man väl behöver en endaste liten napp så får man springa som en galning och leta precis överallt i hela huset,iblans kan man hitta dom på de mest märkliga ställen..
Nu i skrivandets stund så kom jag på att Alicia kasta in en under badkaret igår, får ta den sen..
Vi har minst 10 nappar och ändå får vi gå på "napp jakt" VARJE kväll, för att få ihop iallafall 3 nappar,som behövs under natten.
Och till råga på allt så har jag ingen bra lösning på detta världsliga problem:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag vet, uppdaterat skit dåligt! Sorry..
Dom sista dagarna i månaden surfar jag fruktansvärt långsamt från min mobil och jag är för snål för att köpa till mer surf.. Det tar 10 min att ladda upp ett inlägg...
Att ta fram datan varje gång är så omständligt, jag som redan innan hade behövt fler timmar på dygnet...

Men men.. Igår så va vi på kalas, firade min pappa som fyllde hela 47 år... Gud va tiden går.. Blir jag också äldre?

Idag ska vi bara ha en lugn hemma dag, jag & lill tjejen... Har varit ute & farit nu i en hel vecka.. Tror att vi båda behöver en slappe dag.. Trosa runt i mjukis kläder och inte göra allt för mycket..
Kanske möter vi upp pappsen i Ystad sen för att handla hem och fylla på, det mesta gappar tomt.. Vi behöver allt från blöjor till tvättmedel, disktrasor till tandborstar.. Blir nog en sväng om in till både ÖB och Willys..
Jag hade faktiskt behövd ett nytt skal till min mobil, den åker i golvet ett antal gånger om dagen & blid utsatt för grymt mycket dregel ... Får se om jag hittar något "hel" skal som är tåligt nog för mig... Hörde att det kostade 3000 kr att bytta fram sida på en iPhone 5, det vill jag helst undvika! (Värre än bil skatten ju!)
Ja, som ni hör så förstår ni nog att det är lön idag. He he.. Halleluja!
En dag ska jag bli rik... Jätte rik!

Men vad är det Magnus Uggla säger.. Kung för en dag? Vi kör på den :)

En tanke som slog mig nu, vi lär inte vara ensamma i affärerna.. Alla är som galna när lönen kommit in! Inte bara vi..



Vilken härlig lördag.. Har ju sagt att lördagar är den bästa dagen på hela veckan...
Vi har varit hos min mamma & dom hela långa dagen, och nu bestämde Jocke att vi skulle stanna och äta tacos här också... Så det blir så! :)
Vi har faktiskt inte gjort en endaste liten vettig sak idag, jo, gått en lång runda i skogen.. Om det räknas som vettigt?
Och vi hade faktiskt tänkt fortsätta så dagen ut...


Jag har fullständig förståelse för folk utan barn som har svårt att förstå hur mycket tid & planering det krävs för att åka i väg med barn.. En sån enkel sak som att åka och handla eller gå på kalas...
Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig hur mycket det va som skulle stämma innan man kommer iväg...
Impulsiv är något som försvinner direkt.. Det går inte att vara impulsiv med barn, helst ska man hunnit förbereda och planera flera dagar innan...
Ibland önskar jag att det skulle vara lite enklare att åka iväg, bara lite...men det är ändå något speciellt, det hör liksom till på något viss... Alla nyblivna föräldrar har nog känt av det någon gång? Man är genom svettig innan man ens kommit utan för dörren...

Trots ständig planering så skulle jag inte vilja bytta bort det mot någonting i hela världen... Det har sin lilla charm trots allt...
Dock är det i princip omöjligt att försöka förklara detta för någon utan barn... Man känner sig nästan dum... Känns som en dålig bortförklaring ...

Nu har vi bakat till vårt fredags mys ikväll... Gissa vem som slicka skålen? He he

Jag kan bli uppriktigt förbannad när föräldrar inte tar sitt ansvar.. Har man satt ett barn till världen så får man finnas där hela vägen ut.. Spelar ingen roll vilken ålder barnen är 0,10 eller 100...

Det är föräldrars skyldighet att finnas där, bra som dåliga dagar... Vad är annars en förälder? Och klarar du inte ens av de, då kan du lika bra kalla dig "en i mängden".


Ge upp? Hur kan man någonsin ge upp sitt barn... Det låter fruktansvärt onormalt i mina öron... Slutar man någonsin att kämpa för sina barn? Inte jag iallafall!

Var är ni när hjälpen behövs?
Finns inte ni här för oss, så kommer inte vi finnas där för er... Det handlar om att ge och ta...vi har redan gjort valet att ta avstånd, tills motsatsen bevisats..
Den bittra sanningen...




Innan jag fick barn så lätt det så här:
Va konsekvens!
Inga undantag!
Säg till ungen att sluta skrika!
Hur svårt kan det vara.Det är väl bara att....

Kan säga att det låter lite annorlunda nu. Typ raka motsatsen om jag ska vara ärlig, nästan iallafall.. Det är inte så lätt som det låter.. Men ingen har iför sig sagt att det ska vara lätt att vara mamma!

Ta bara en sån sak som nätterna här hemma.. Alicia har börjat vaknar varje natt och vill komma upp i vår säng.. Ja, hon är bara 8,5 månad men hon vägrar somna om i sin egen säng.. Hon hinner inte ens lägga huvudet på kudden i vår förens hon sover...

Jag vet att jag borde egentligen borde ta fighten några nätter så att hon sover i sin egen säng hela natten.. Men jag vet oxå att det kan ta allt från 30 min till 3 timmar... Flera nätter i rad..Så jag väljer att behålla lugnet och få en bra natt sömn genom att ta över henne till oss... Hmm, jag som skulle va konsekvent..
Aja, får väl ta fighten vid ett senare tillfälle, hon lär nog inte sova i vår säng tills hon e 18 iallafall...

Bara en fas hon går igenom och behöver extra mycket närhet & trygghet, enligt barnmorskan.. Hoppas det är så..

Om ni ska någon gång ska göra barnmat, så använd inte pasta.. Det blev så strävt .. Va som att stoppa in ett helt paket tuggummi i munnen och försöka svälja det... Det svällde.. Hade i hur mycket vatten & olja som helst men inget hjälpte, iallafall inte mycket! ...
Alicia åt lite, men tillochmed med hon rynka på näsan och spotta ut det igen...
Nä, nu håller jag mig till burkmat ett tag, har bevisat för mig själv att jag inte är någon mäster kok precis..

Det slutade inte på två fyllda blöjor... vi är uppe i 5 nu... men det är varken löst eller hårt,  ganska normalt faktiskt! men jag har svårt att tänka mig att det får plats så mycket i en sån liten människa... men det är som dom säger, har man inkomster så har man utgifter... nog om bajs blöjor!
 
Det har varit helt underbart väder idag... solen har varit framme större delen av dagen.. livet känns så mycket lättare...
 
 
Vi gick en lågruda.. det va riktigt skönt med lite frisk luft och man kunde vara ut mer än 10 min innan man höll på förfrysa..
 
Vi borsta hunden... vi fick av ungefär ett ton päls.. helt galet.. 4 sådana här högar och hon hade mer kvar,men vi av upp till slut...
 
All under ull som ska av nu... men är bannemaj inte rolig! sätter sig precis överallt...
 
 
Vi tog en tur till netto som planerat... med mormor. Alicia fick sitt första hår sätt.. så nu kan vi borsta håret, de lilla hår som finns... Det är ju inte precis så att det går att fläta än. 
 
Vi fick till en mummsig hemma gjort pizza idag...  lite fredags lyx så här en torsdag..
 
Jag lyckas aldrig få en bild på de färdiga resultatet... kan vara för att vi är så ha galna så vi kastar i oss maten med en gång, helst innan den är färdig!  men, så här såg det ut när den va uppäten iallafall:)
 
Ännu mer lyx, pannacota till efterätt... hmm, tror det blir sallad och vatten imorgon.. vi har ätit för hela veckan idag.. men gott va de!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alicia tog sovmorgon till halv 9 idag, dock så var hon vaken ca 30 min vid halv 6 tiden...då låg hon och prata med sig själv och höll låda.. Så hon va väl tvungen att ta igen den förlorade sömmen.. Det hade jag inget i mot.. Så vi är ordentligt utvilade idag..

Lill pluttan bajsade inte en endaste gång igår. Men kan säga att hon har tagit igen det nu på morgon kvisten... Fyllt 3 st blöjor...
Så vi har inte gjort så mycket mer än att bytta blöjer sen vi gick upp..
Jo, dammsugit som man får göra 2 gånger om dagen här hemma för tillfälligt.. Hunden fäller sin vinter päls... Vi har hundhår precis öveeeeerallt! Det är så äckligt... Är det inte ungen man dammsugar efter så är det hunden, å ja faktiskt sambon också ibland...
Men vet ni vad det betyder när hunden börjat fälla? Jo, att värmen är på väg och inte alls är så långt borta... Konstigt att dom vet det så långt innan oss, men det är faktiskt så, har varit så varje år.. Och hörde på tv för ett tag sen att det faktiskt stämmer.. Så håll ut, värmen kommer snart...

Vi ska bara strosa runt i mjukis kläder idag och ska inte göra mer än precis det vi känner för... Skönt med sådana dagar.. Vi har varit ute och farit i flera dagar på rad nu...
Jo, vi ska nog ta en tur till netto, men det är de ända....

Snäckan sover igen, efter att ha legat och fjantat sig i sängen ett tag, hon är så gooo... Vår älskade lill tjej!

 
Jag är alltid för tidig och min syster är alltid försenad..  men till slut så kom vi iväg och styrde bilen mot malmö.. efter att ha gps:at ditt och kört runder i 15 min och letat efter en parkering så va vi till slut framme.. lite smått ont i örenen efter att Alicia gall skrikit halvägs till Malmö, hon har kommit på att hon inte vill sitta fast i bilbarnstolen.. men hon lyckas alltid somna av ren uttmatning 10 min innan vi är framme...
Så klart fungerade inget av våra kort i biljettatumaten.. så i den isande kyllan men stel frusna händer fick vi skramla ihoppa några stackars mynt, va inte intresserade av parkeringsbötter på 600 spänn... den har jag också lyckats med ett par gånger...
 
men till slut så mötte vi upp vår pappa på stortoget, som dagen till ära skulle bjuda på luch...
blev mer än lunch, jag rulla ut från restaurangen... men gott va de... och min diet sprack änu en gång!
 
I väntan på den långsamaste syster/moster i hela världen!  börjar göra sig iordning 10 min innan besämd tid.. suck!  och påpeckar man att nu är klockan faktiskt halv,som vi bestämt.. så får man snabbt till svar att klockan är faktiskt bara 29 över...... 1 minut kvar!  åhhh... jag behöver äta lugnande...
 
Men gulliga är dom... trots förseningar och skrik...
 
 
 
 Här åt vi.. BAMBOO CITY... världens godaste thai buffe... miljoner matträtter att välja på...  så mycket att jag inte ens kunde smacka allt fast jag gick 2 gånger... och jag tar inte dom små portionerna... man fick äta hur mycket man ville för 78kr..
 
 
Ja, efterrätten han jag inte ens fota innan jag och Alicia hade gått loss på den... men det var friterade banener med glass och sirap.. även det fick man äta hur mycket man ville....
 
Första resaurang besöket i hennes liv... 8 månaders långa livet!  
 
 
hon va så duktig lill tjejen... behövde inte skämas en endaste gång...
 
 
Det blir ju dock ingen lugn och harmoniskt restaurang besök när man han en liten bäbis med.. men sååå mysigt!
 
syster yster tömde också tallrikarna rätt bra....
 
 
Fia konstaterade när vi väll hade kommit in i bilen och körde hemmåt igen att det är ett helt företag att åka iväg med en liten bebis.. allt som ska med och alla tusen grajer som ska in och ut ur bilen...
hon pusta och hade sig i baksättet.. tror faktist att hon tog en power nap när jag hade släppt av henne där hemma...
 
Nu sover en nybadad och in oljad/insmord bebis... eller hon har sovit sen 7..  och jag ska kolla tv och umgås med min gulliga sambo en stund innan det är dags för bingen... är faktiskt lite sliten jag också, inte bara min utmattade syster...
 
föressten.. en sak till....   jocke ska iväg imorgon kväll..
Så sa jag på skoj.. -JA, lämna bara din bebis,gör de!
Han kontra med att han aldrig någonsin lämnar henne, han har henne i sina tankar 24 timmar om dygnet. ALLTID!
Jag hade faktiskt inget bra svar på de där...  mer än ett smile...
och änu mer övertygad om att han är den bästa pappan som finns!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

varför ska jag alltid älska det som innehåller mest fett och är onyttigast..
Jag förstår inte , har någon inbyggd drag kraft... Åhh... Blir inte bättre av att ha världens sämsta självdisciplin ..
Denna underbara gurkmajonäs åt vi som sås till vår middag idag... Snitsel & pommes... Lill fisen fick prinskorvar & pommes... Vilket fall som helst så va den gudomlig, den tog slut lika snabbt som den sattes på bordet...

Har varit en effektiv morgon här hemma.. Tvättat fyra maskiner tvätt & fått lite ordning på diverse grajer...
Just för tillfälligt så är Alicia väldigt sällskaps sjuk, hon ska va i min närhet konstant, helst uppe i knäet...
Men när jag satte ner henne på golvet med sina leksaker (svårt att diska med henne i famnen) så tog det inte mer än två minuter så skulle hon lägga sig på mage vilket slutade med armen fastnade och huvudet fick ta smällen... Krokodil tårar! Så det va bara till att plocka upp ungen igen.. Disken står fortfarande kvar...

Men men, vi ska iallafall köra till Malmö om en stund för att äta lunch med min pappa, Alicia morfar och min gulliga syster, Alicias moster ... Ska till gågatan någonstans. Får gps:a ditt. Är fullkomligt värdelös på att hitta mitt inne i storstaden...

Nu ska jag gå & sätta lite mascara på ögonfransarna hade jag tänk,för ovanlighetens skull... Såg dock igår att den snart är helt uttorkad, så ofta använder jag den... Får väl snart ta mig en tur till svarta marknaden i Malmö.. Där säljer som allt smink snuskigt billigt..50kr för en märkes mascara.. Helt galet! Men jag gillar det...
Nä, får snabba mig nu om jag ska hinna innan pluttan vaknar ur sin skönhets sömn...

Har så grymt mycket bebis kläder som inte passar mer... Typ 5 fulla flytt lådor och några pappers kassar, vet inte var jag fått allt ifrån...
Gick igenom allt idag för att det va en tjej som ville komma och titta.. Man blir ju nästan lite sentimental när man ser dom pytte små byxor & strumpor, har svårt att föreställa mig att Alicia varit så liten, och då är hon bara 8 månader nu.. 8,5 för att vara helt korrekt..
Men efter jag snyftat färdigt så bestämde jag mig för att jag inte kan & behöver spara på allt, fast det skär lite i hjärtat att lämna bort det... Det ska ju faktiskt bli en bebis till, i framtiden.. När jag glömt hur jobbigt det va att vara gravid... Och glömt alla sömnlösa nätter & spädbarns tiden... Puhh, blir svettig av bara tanken...
Men i vilken fall som helst så köpte hon en del för en liten slant... Har ändå 3 lådor kvar... Så nu ska ALLT sparas uppe på vinden... Inte en endaste liten pinal ska komma ner från vinds trappan på ett par år...

Vi ha faktiskt inte bara rensat kläder idag, vi har även varit på mormors jobb.. Gjort avtryckt på pluttans små händer och fötter...i 3D...
Nu ska dom bara fyllas med gips som ska stelna och sen slippas till... Så det färdiga resultatet får ni inte se än, på ett par dagar..
Har ett par som vi gjorde när hon va 2 månader, det är så kul att ha och jämföra med och se hur hon växt..

Har fått frågan flera gånger.. Om vi har börjat att barnsäkra huset?!
Jag har tänkt varenda gång, men herre Gud hon varken kryper eller går, hon sitter där man sätter henne. Men vist, det går fort.. Och vänder man ryggen till så kan det hända någon på en bråkdels sekund..
Så jag har gått & tänkt nu i flera dagar...

Det enda jag kan komma på som behöver barnsäkras är lådor, dörr skydd så att inga fingrar kläms, skydd för kanter på tex. Bord, skydd för alla uttag så att inga små fingrar är där & pillar och inga mediciner eller annat farligt som hon kan få tag på... Något mer!? Hmm..

Man lär väl märka sen när hon börjar röra på sig ordentligt vad som behöver göras...

Man blir faktiskt alldeles varm i hela kroppen när man kommer upp på morgonen och ser världens gulligaste lapp från min älskade sambo och pappa till det finaste vi har...
Dagen kan nog inte börja mycket bättre, kan vara därför denna dag har varit hur bra som helst.. Har haft en glad & lycklig bebis hela dagen...
Och nu ikväll gick vi en långrunda på nästan 5 km, hela familjen! Va tvungen att gå av mig alla miljoner köttbullar jag åt...



Dom här köttbullarna va något av de godaste jag ätit..
Dom va så goda så att jag nästan skulle kunna äta dom som godis.. Hade kanske varit bra för min diet som går sisådär just för tillfälligt...
Vi köpte dom på Ikea här om dagen, dom va inte ens så farligt dyra..
Ska köpa på mig en hel pall nästa gång vi ska ditt... Mumms...

Söndagar brukar vara tråkiga & sega dagar..
Men inte denna söndagen..
Vi låg och gosade i sängen alldeles för länge i morse,men mysigt var det.
Sen gjorde vi en snabb städning, innan våra finna vänner kom på besök.. Sen har vi bara umgåtts, varit ute på långgrunda med bebisarna... Det är så mycket lättare att umgås med någon som oxå har barn, man är i samma sitts.. Förstår varandra på ett bättre sätt..ingen som blir irriterad för att ungen gnäller konstant, undrar varför man reser sig hundra gånger på en timme och dessutom mitt i en mening och vet om att det är ett helt projekt innan man ens kommit utan för dörren fast man bara ska gå en liten runda med vagnen...

Så med andra ord har vi haft en riktigt bra söndag..
Ny vecka imorgon, igen! Helt galet vad tiden bara springer iväg.. Men det är bara till att hänga med...

Förresten så har Jocke bevisat idag att han passar som två barns pappa... Skit bra, då blir det en lilla syster trots allt ;) hi hi

Jag älskar lördagar...
hela familjen kan ligga kvar i sängen och gosa hur länge som helst.. finns inget bättre! och dessutom har vi vår älskade pappa hemma hos oss hela långa dagen... 
Vi tog en sväng till ikea idag för att se om vi kunde hitta några köksluckor som vi ville ha, har inte besämt oss riktigt än, men som alla andra så kom vi ut med allt annat än köksluckor..trots att vi inte skulle...
 
 
Vi va inte dom enda som kommit på iden att åka till Ikea... men vi körde med huvudet först och armbådarna ut..
 
Varför kan min sambo aldrig lägga in ett fake smile och se gullig ut på bild... vi gör den fulaste minnen vi kan vet jag!
 
 
Här har vi en som är desto gulligare.. inget fake smile här inte....
Vem blir inte lycklig av Ikea... hi hi
 
Hon titta lite fundersamt på alla miljoner människor som sprang runt som om dom hade eld i baken..
 
efter Ikea så körde vi upp till min mormor som bor i princip brevid, bytta blöja och gav lill stumpan mat..  hatar dom offentliga skötborden.. kanske löjligt egentligen.. men jag vet inte vad det är för människa som lagt sin unge
där förre mig och vad dom gjort ! nä, piiii katten...dom undviker jag helst..
 
Från ikea till något helt annat..
När vi gick ut imorse så såg jag dessa små söta vår blommor.. åhhh, det är nära nu va? hoppas hoppas... lite sol kan vi iallafall få snart va?
 
 
Vår guldklimp sover och vi ska kasta oss i soffan framför melodifestivalen...  har längtar efter denna stund hela dagen.. Äntligen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen igår blev inte riktigt som planerat.. men på ett positivt sätt.
Vi var på öppna förskolan hela förmiddagen, det är så roligt... Alicia va helt slut efter de..
efter en liten power napp så förberäde vi middagen, kassler gryta och ris, tror faktiskt att kassler blivit min nya favorit!  
 
 
 
Tyvärr han jag inte ta en bild på det färdiga resultatet...
 
vi va helt inställda på en hemma kväll i soffan framför gladiatorerna ända till min pappa ringde och fråga om vi ville ha biljetter till en humor teater föreställning i Malmö, dom va sjuka!
problemet va bara att det var två timmar till teatern började och jag stod fortfarande vid spisen med en halv färdig middag och jocke hade inte ens lämnar jobbet i Malmö.. eftersom vi inte hade någon som kunde ta Alicia på så kort varsel, min mamma skulle bort och jag vägrar lämna henne till vem som helst, som hon inte ens känner!  så det blev jag och min kära syster som åkte....vi kom iväg i sista minuten efter att ha hunnit kasta i mig ett par tuggor av  middagen, letat upp en någorlunda snygg tröja längst in i garderoben och sminkat mig utan att egentligen veta hur jag såg ut.. men men...
Det va de bästa jag gjort på länge, herre gud.. skratta så att jag har träningsvärk i magen idag..vi hade perfekta platser och såg varenda liten rörelse... 
 
 
Vi va hemma vid 11 tiden, mitt i natten enligt mig... jag är van att kryppa ner i sängen absolut senast kl 10, helst 9! men det va värt varenda liten minut... 
 Dock inte lika pigg idag, va uppe vid 6 tiden med bäbis...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
och så va det alla hjärtans dag.. lite väl överskattat enligt mig,men ändå mysigt på något sätt... jag och snäckan har bara strosat runder idag utan några som helst planer.. förutom att vara extra kärleks fulla:)
Vi har bakat kärleks kakor till vår gulliga sambo/pappa...
 
 
När vi ändå va så kärleks fulla så tappa vi upp en varmt bad till honom när han kom hem från jobb, genom frusen efter att ha varit ute i minus grader hela dagen...
 
 
 
 
Själv fick jag kaka... och det bästa av allt, EGENTID!  duschade i lugn och ro och hade lite hemma spa inne i badrumet i min ensamhet..så underbart! så nu sittter jag under min värmefilt len som en barn rumpa med ny målade tå naglar...
Jag fick ju faktiskt en glad bebis idag oxå, det är ju inte fy skam det heller...
 
 
haha,lite smått pitt ögd..  jag tog en närbild, blev si sådär...   men kolla in dom små bissingarna.. så söt!
 
 
 
 

Kolla in denna över coola stolen!
När jag blir rik, helst mång miljonär!
Så ska denna underbara skapelse stå i min hall, i mitt gigantiska slott!
Med en äkta mata under, och en takkrona av äkta ädelstenar...
Min bekänt ska hälsa hunnit ta min jacka innan jag hunnit in genom dörren! Sätta sig i sin ny putsade silver stol..
Ååå, jag som alltid velat äta mat på silver fatt,tillagad av en egen kok! Sova i världens största prinsses säng... Vakna på morgonen & slottet är ny städat... Aldrig behöva tvätta mina egna kläder!

Njaa,tror faktiskt att jag behåller mina Ikea tallrikar och min taklampa från ÖB..och jag trivs faktiskt ganska bra med min tvättmaskin och golv mopp!
Men den här stolen hade gärna fått flytta in hos mig iallafall ... Men INTE när den kostar över 10 000! De får vänta tills jag blivit miljonär.....

Min morgon har varit allt utom lugn... Hoppas er varit harmonisk? Så här på kärlekens dag..

Bebis vägra sova längre än 6.00.. Då låg hon och jollra som om det va världens fest... Hon har börjar klättra på precis allting, så hon låg iprincip ovan på mig när jag vakna... Sen va de fullt ös som vanligt... Från 0 till 100...
Ingen morgon tidning och kaffe i lugn & ro här inte!

För att roa bebis en stund extra utan att jag skulle behöva ansträngd mig allt för mycket.. Jag är inte människa fråns klockan börjar närma sig 7...
Men jag löste detta enorma problem genom att hälla makaroner i en tum Coca cola flaska...
Världens roligaste leksak, tyckte Alicia iallafall.. Den skramla och lät samtidiga som den va tugg vänlig.. Och en trött mamma fick två minuter extra att vakna till liv...

Nämen... Höll nästan på att glömma det bästa på hela dagen... Min gulliga, söta, finna, bästa lilla syster fick körkort idag... Så bra!
Nu jäklar är det din tur att köra runt på mig.. Och Alicia.. Vi lääängtar :)

Idag har vi spenderar en hel dag hemma hos gammelmormor i Malmö.. Vi har ätit pannkakor & semla.. Varit & handlar och gungat med Alicia..
En riktigt lugn & mysig dag...
Dock är jag helt slut ändå, är van vid att vila mig på eftermiddagen med pluttan, blev inte av idag, de känns!
Sen är ju tempot lite högre inne i stan än vad jag är van vid här på landet...
Gud vad jag är glad att vi inte bor där inne och att Alicia slipper växa upp i de ghettot! Tacka vet jag landet ...

Som sagt så har vi varit och handlat idag.. Lite mer mat i kylen & frysen nu...
Blev inga 3D avtryck idag, dom hade så himla mycket jobb så det får bli nästa vecka... Men vi va inne & hälsa på när vi ändå va i affären... Så Alicia fick pussas lite med sin mormor..

Annars har det faktisk varit en lugn dag idag, jag har bestämt mig för att gå på Zumba en eller två gånger i veckan, nu måste jag ligga i... Ska operera bort gallan om 8 veckor & efter det får jag inte träna på ett bra tag, så fram tills dess måste jag kämpa, om jag över huvud taget ska komma i någon bikini till sommaren..
Och på tal om sommar så hade jag verkligen behövt lite sol,d-vitamin och ny energi! Allt blir så mycket lättare när solen tittar fram & värmen börjar komma.. Man kan ju inte bli annat än lite deprimerad så här i slutet på en låååång mörk vinter...


Alicia tyckte att det va dags att stiga upp redan halv 7 idag... Så de fick jag snällt gå med på, fast jag gärna hade dragit täcket över huvudet... Hon har iförsig sovit sen kvart i 7 igår kväll, så jag ska inte klaga..

Fick sätta ungen i sin matstol inne i badrummet med en hög av leksaker så att jag kunde hoppa in i duschen & piggna till lite, hjälper faktiskt med en dusch för att komma igång på morgonen.. Lagom till jag va färdig hade hon kastat ner varenda liten leksak på golvet...

Efter att vi fått lite frukost i oss satte vi igång med alla sysslor som man tyvärr är tvingad till att göra... Satte i gång tvättmaskinen, så vet man var man har pluttan iallafall , hon älskar att stå och titta när den snurrar och låter...
Jag har sortera tvätt,diskat, plockat undan, gått och små pillat lite... & tillochmed torkat av den nya kaklen i köket som jag fick order att göra av mannen i huset igår...
Det är skönt att få allt som ska göras gjort redan på förmiddagen, så kan man ta det lugnt på eftermiddagen när jag är som tröttast och har minst ork ...

Får se vad vi ska hitta på idag,måste iallafall köra & handla lite, både kyl & frys är totalt utrensade... Kanske köra in om mamma/mormors jobb & göra nya hand & fotavtryck i 3D... Gjorde ett par när hon va 2 månader, så det är dags att göra nya... Om dom inte har allt för mycket jobb, får ringa och höra snart...

Har haft lite mer tur idag än gårdagen.. Förutom att system kameran fortfarande klyddar, går inte att ta bilder, står att det är fel på minneskortet.. Varför skulle något fungera felfritt? Pust & stön...

Men vad gör en kamera när vår älskade lilla plutta har rest sig från sittande till stående för första gången idag, utan hjälp! Hon tog tag i en låda & reste sig... Dock gick det inte lika bra när hon skulle sätta sig igen, blev fritt fall :) he he ..

Så glad man kan bli för en sådan liten sak..herre Gud, hjärtat gör ett dubbelt hopp...


Så klart sov Alicia 1,5 timme i förmiddags. Annars brukar hon sova Max 30 min... Så klart bara för att vi skulle iväg, slår aldrig fel!
Men vi han till kyrkans barn timmar ändå..
Det va faktiskt trevligt idag..igen! Skönt att komma hemifrån och va lite social...
Dock så kräkte Alicia när vi va där inne, hoppas innerlig att det bara va en engångsföreteelse och att det inte är maginfluensa... Nu sover hon som en stock, tar på krafterna att leka med barnen...

Jag ligger och drömmer mig bort om en is kal Coca cola cherry... Fy tusan va gott!
Men nä, nu måste jag skärpa mig.. Kommer ju aldrig kunna visa mig i bikini till sommaren annars... Vill inte se ut som en vandrade valross ...

En sak har jag lärt mig här i livet.. Människor som
Trampar på dig gång på gång?
Totalt kör över dig?
Inget ger dig något bra & positivt tillbaka?
Spelar på skuldkänslor?
Inte vill dig väl..

Behöver man dom, svar NÄ!
Sluta springa efter & jaga människor som inte förtjänar det... Slösa massa energi på såna som bara suger ut all din kraft ... Ger man lill fingret, tar dom hela handen...du behöver inte dom!

Jag jämför med ett memmori spel.. Ni vet det barn spelet som man ska vänta kort & hitta två lika...vänd & titta om det matchar dig, annars vänd tillbaka lika snabbt som du vände upp!

Så trött på folk som aldrig sätter ner foten.. Varför ska det va så förbannat svårt att säga vad man själv tycker känner, kan och vill...passar det inte så låt dom gå...dom som är något att ha står & väntar runt nästa hörn...

nää,jag håller med Louise..

Only a dead fish follows the stream!

Vilken jä..a dag det har varit.... dagen började ju iförsig bra, lite ensam tid.. sen har det bara gått utför..
Alica vägrade sova mer än 30 min i eftermiddags vilken resuleterade i en extremt gnällig och skrikig bebis..hon har bannemaj gnällt konstant i 2,5 timme, kan säga att tålamodet tog slut efter 1.5 timme.. ååååhh! 
samtidigt som hon gnällde skulle jocke försöka få färdigt kaklet i köket, vilket han lyckades med efter mycket om och men...
Sen va jag sa trött på den gnälliga ungen efter desperata försök att få tyst på henne, tillslut kasta jag ner henne i badkare med sin pappa,fick iprincip tvinga i jocke efter vilda protester(värre än Alicia)...  och det blev tyst i 10 minuter, Halleluja! Under dom 10 minuterna stekte jag pyttipanna och gräddstuvade den, fick bli dagens lyx middag.. han precis hälla i den sista skvätten grädde innan både ungen och hennes pappa hade tröttnat på att bada... 
middagen slutade med att jag låg på alla fyra låg och skrubbade mattan och mig själv efter att ha spilt ut halva röbets burken.... tror ni ungen sluta gnälla?! NIX....
när klockan va kvart i sju gav jag upp!  ungen åkte i säng, behöver jag säga att hon somnade utan protester..
 
JA! det är inte slut än....  jag tänkte att jag får titta in här på bloggen för att komma på lite bättre tankar, försöka lugna ner mina nerver... ska lägga in bilder från system kameran till datorn... BILDERNA FÖSVINER!från både data och kameran....ooooh, nu ska jag kasta mig på soffan och inte röra en endaste liten sak till eller säga ett enda litet ord till....
 
Ni får nöja er med en dålig mobil bild på de nya kaklet, bara skåppsluckor och lite små pill kvar....
 
Här har ni dom berömda röbetorna, som 2 min senare låg på mattan....
 
Hädan efter har hon nytt smeknamn.. GNÄLLIS!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har faktiskt för första gången på väldigt länge haft egentid i förmiddags ...
Körde till veberöd & byggde naglar, medans Alicia va hemma med pappa..
Kan säga att ibland är det skönt att bara köra bil i lugn & ro.. Ingen bebis man måste ha koll på eller sjunga imse vimse spindel 1000 gånger för att hon ska va tyst...
Det behövs inte så mycket för att jag ska vara nöjd.. Ibland räcker det bara med en tio minuters promenad med hunden.. Det är ju faktiskt så att så länge du har bebis runt omkring dig så måste du hela tiden va på din vakt & sova med ett öga öppet..
men nu är jag hemma igen & har ny energi och ork till bäbis...


Konstigt nog så saknar jag henne bara jag går utanför dörren.. Fast jag har längtat hela veckan efter några timmar i min ensamhet... Dom där moders känslorna!




Jag vet faktiskt inte varför jag alltid skriver om hur natten har varit.. Märkligt!
De är ju inte så jäkla intressant..
Men det är det som avgör hur dagen ska bli, natt sömnen...
Gnällig bebis, glad bebis? Övertrött mamma, pigg mamma? Energi, ingen energi alls? Hänga vid soffan, gå utan för dörren? Ja, ni hör själv, alltså hänger allt på natten.... Så är det att vara småbarnsförälder antar jag :)

Nu när vi ändå är inne på det här så kan jag passa på att berätta att natten varit riktigt bra idag... Bebis sov från 7-7... Så jag klagar inte....

Så himla skönt att man bara kan sätta lill loppan i kund vagnen.. Slipper släppa med sin både barn vagn & hela altet bara för att springa in i affären... Och det är alldeles för tungt att bära henne.. Ganska skönt att hon börjat bli större faktiskt ...
Ja, som ni förstår så har vi varit & handlat idag... Men det är nog det enda vettiga vi gjort idag, nu när jag tänkte efter... Aa, vi har ju faktiskt varit & hälsat på tant ek och snackat lite skit oxå , det är ju ändå ganska vettigt :)

Det finaste vi har sover nu, så vi ska kasta oss i varsin ände av soffan och försöka hålla oss vakna mer än till nio...

Imorgon ska här kaklas kök! Wihoo..

Trevlig fredag på er/ C

Min diet har spruckit ännu en gång.. Fasiken vad jag har dålig självdisciplin!
Aja, vilket fall som helst så såg jag denna underbara dryck i affären, jag kunde bara inte motstå.. Älskar allt som har med körsbär att göra...
Den va precis lika god som jag trodde , fanns faktiskt i Coca cola light oxå... Men skulle jag ändå dricka det så va de lika bra att slå till med "riktig cola"....

Idag har vår älskade plutta andats frisk luft i åtta månader...
Tänkt att det va exakt åtta månader sen vi åkte in till bb för att några timmar senare få träffa denna lilla människa som vi längtat efter i nio månader... Det känns fortfarande overklig...

Detta firade vi med en leksaks tallrik på sängen imorse.. He he.. Och ikväll ska hon nog få lite extra efterrätt... Och extra många pussar & kramar, om det är möjligt! :)

Vi som har förberett oss för öppna förskolan hela veckan, får ett mail imorse att hon som håller i det va sjuk.. Attans oxå!
Så nu har vi ännu en oplanerad dag framför oss, får se vad vi hittar på...






oooo... Jag är överlycklig... Min lilla syster klarade sin uppskrivning idag.. du är så bra.. tänk att min lilla syster snart har körkort, härre gud... Jag som tyckte att det va precis jag körde moppe.. tiden går, FORT!
Men detta underbara firade vi med cupp cakes... GRATTIS igen syster yster...
 
 
Annars har vi inte gjort så värrst mycket idag.. dagen blev som väntat väldigt lugn.. Vi har varit ute och gungat...
 
 
 
Och vi har gosat...
 
 
och busat...
 
Ja,hon dreglar något fruktansvärt, har fått bytta tröja tre gånger idag, hon gregglar till ochmed igenom alla dregglisar... allt är genom vått.. kan inte va lätt att helt plötsligt ha två små bissingar i munnen...
 
 
Och jag har fått hem ytterligare en laddning med kort på Alica... Jag vet att jag är lite gammal modig, med jag älskar att sitta och bläddra i foto album.. Så jag sätter in alla foto i album till pluttan, som hon en dag kan bläddra i...  Sen är det faktiskt roliga att ha att jämföra med sina egna barn,likheten och allt det dära!
Redan nu kan jag sitta och titta tillbaka på förlossnings bilderna och bli alldeles tårögd... Vår älskade trollunge! blir varm i hela kroppen av bara tanken, vilken kännsla, att få upp denna lilla människa på sitt bröst.. Utan att ljuga så kan jag säga att det är den bästa kännslan i helllla världen.. det borde alla människor få uppleva!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag har vi ingenting planerat..
Natten har varit alldeles underbar.. Alicia sov från 20-6 då fick hon välling och sov vidare till 7... Så skönt! Kan va för att febern försvann igår eftermiddag, sen dess har hon varåt feberfri.. Så nu hoppas vi att de håller i sig..
Tror att det ändå blir en lugn hemma dag så Alicia hinner bli riktigt ordentligt frisk tills imorn för då är det öppna förskolan, de kan vi inte missa...

Alicia har roat sig själv hela morgonen, mestadels har hon suttit & tittat ut genom fönstret , tittat på fåglarna, som jag kastade ut gammalt bröd till imorse.. Märks direkt när lill pluttan börjar bli frisk, då sitter hon inte som en igel på mig längre..

Ooo Gud, skratta så jag fick ont i magen när jag såg denna artikeln... Har nämligen någon här hemma som stämmer in rätt bra på detta - SKA BARA!
Det är inte Alicia, än!
Nä, faktiskt inte hunden heller, men min gulliga sambo... Han är ett perfekt exemplar av en "ska bara förälder"... Han får nog vara med i nästa nummer av tidningen...
Han ska bara göra en liten sak till som tar 3 minuter(enligt honom).. 20 minuter senare står jag fortfarande och väntar.. Och då ska vi inte snacka om när han ska gå på toaletten, tror det är hans lilla fri stad där inne... Haha...när han går in där så kan vi lika bra säga
-ses om en vecka.
För det är ungefär vad det tar för honom. Undrar vad han gör där inne egentligen! Nä, ska nog inte gå in mycket djupare på de faktiskt..
Vi kan bara konstatera att det inte är lätt och va småbarnsförälder,samtidigt leva med mig, stackarn, måste sitta på dass för att få vara ifred..

Love you / C

Åååå nä... Jag har brutit min diet.. Attans oxå.. Men vad gör man inte efter två dygn med extremt lite sömn, behövde en socker kick för att klara kvällen ... Och jag kan lova att det va precis lika gott som jag trodde att det skulle va..om inte godare..

Dagen har faktiskt varit helt okej, trots en genom snorig & febrig bebis.. Man ska bara tänka positivt har jag hört, bara positiva tankar, tänka att det kunde varit värre.. Jag försöker!

Men jag har trots alla positiva tankrar ett problem. Jag är fruktansvärt sugen på hemma gjort äpple mos och så klart kom farmor med TVÅ burkar igår.. Jag skulle kunna sluga båda två nu med en gång, men icke!
Alicia älskar den.. Men jag får inte äta den på grund av min gallsten.. Varför blir man alltid så förbannat sugen på just de som man inte kan eller får äta!? Åååh, ska frysa in en burk som jag kan kasta i mig när gallan är borta..

Alicia har varit svår att få i mat idag, det ända som har passar har varit välling & ellas kitchen...inte ens äpple mosen, jäkla unge! Men man brukar ju inte själv va så hungrig när man inte mår bra, så det borde ju va samma fast man bara är åtta månader... ska försöka få i henne lite middag ikväll...

Vi har faktiskt varit utanför dessa fyra väggar idag, dock ingen längre stund med det räckte.. Vi tog en liten promenix med hunden.. Men så klart så började det vräka ner snö när jag precis hade bultat på Alicia alla ytterkläder.. Men jag tänkte positivt, så vi plumsa ut i snön.. Efter några minuter så slutade det faktiskt att snöa.. Måste ha varit min positiva tanke :)

Nu vilar lill snuttan igen, hon sover bort sin feber, hoppas jag!

Glömde ju skriva att vår älskade plutta har lärt sig att vinka.. När någon går och säger hej då, så kommer den lilla underbara handen upp och vinkar som bara den.. Man blir alldeles varm i hjärtat... Det är sådana saker som gör att man klart av dagar som denna..

Nu sover hon igen, och jag ska lägga mig bredvid och se om jag hinner somna en stund innan hon vaknar igen...


Igår va ingen bra dag..  Sovit riktigt dåligt på natten på grund av en sjuk och febrig bebis,som sagt... Dagen blev inte mycket bättre, hon hade feber hela långa dagen trors alvedon och panodil.. Så hon va fruktansvärt gnällig, ville inget annat än att hänga på mamma eller pappa, tror faktiskt inte att vi satte ner henne en endaste gång på hela dagen.. blir ganska tungt efter ett tag att gå och bära på 10,5 kg.. men vem sa att det  va lätt att vara mamam :)
Mina gulliga sjuklingar...
 
Som sagt kom ju min farmor och farfar på besök i allt kaos. Dom va här bara en halv timme,så det var inte så jätte anträngade precis..
Fick en underbar buket blommer, lite piggare blev jag allt..
 
 
Vi kom iallafall ut på en liten runda med vagnen och hunden, lite frisk luft skadar inte...
 
Så gårdagen gick i trötthetetens trecken.. så är den med en sjuk bebis...
Denna natten viste jag inte skulle bli något vidare.. förberädde mig för på tok för lite sömn...
Pappa hjälpte oss att ladda upp inför natten..
 
 
Kan säga att allt blev väl använt inatt igen... Stackars bäbis vakna med 38.5 i temp imorse igen... så denna dagen blir antagligen inte bättre än gårdagen, men idag ska jag tillbringa all min tid till min trollunge, när hon vilar så kan jag lova att denna mamman intar samma läge!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är så trött så att jag hade kunnat börja gråta vilken sekund som helst, behöver tandpetare för att hålla upp ögonen och ser suddigt.. Vilken dag!
Natten lär ju knappast bli bättre... Berättar mer imorgon , nu måste jag sova, Alicia vaknar väl om 30 min igen... Åååååå, nu vakna hon. Sov i exakt 8 minuter och 27 sekunder!

Energin från gårdagen varade inte så länge.. En natt från helvetet! Alicia började bli sjuk inatt med feber och världens dunder förkylning(den tredje denna vintern) plus att tänder är på väg som gör ont på den lilla stackaren.. Så vi har sovit en timme i sträck som Max inatt.. Sen har vi varit uppe & klyddat med Alvedon, näsdroppar och torkat kräk hela natten.. Känner mig lite halv död idag faktiskt !
Men vi var på Bvc innan, var tvungna att kolla så Lill pluttan gått upp i vikt som hon ska och de hade hon, med goda mått.. Vår stora tjej vägde 10,5kg och va 74cm lång ...
Har faktiskt hunnit städa idag oxå, som sagt så kommer den äldre generationen på ett snabb besök idag, trots sjukdom.. Alicia blir ju varken sämre eller bättre av att dom kommer en snabbis..
Det positiva är att min finna sambo börjar bli bättre, något går åt rätt håll iallafall.. Jag får fortsätta ta hand om mina sjuklingar och hoppas på att jag klarar mig utan att åka på det jag oxå... Brukar dock inte ha någon vidare tur med det... Får knapra i mig lite vitpeppar korn och vitköks klyfter..hört att de ska hjälpa :)

Vilken dag det har varit, grymt effektiv...  kyrkans barn timmar va fakiskt riktigt roligt, det är en ganska bra ide det dära, att mammor och pappor kan gå ditt och rasta av sina små hulliganer alldeles gratis.. Barnen vänjer sig vid aktivitet och andra barn, jag tycker det är skönt att komma hemifrån, prata med någon annan än en liten bäbis som bara svarar med massa joller, det är ju iförsig dö mysigt..
 
Mina älsklinar myser.. Efter massa bus...
 
Vi har tilloch med gjort egen barn idag, kanske lite väl över abmisiöst, men jag sa ju att det fanns för mycket energi idag...
Vi mixa överkokt pasta, brocolli  och skinka, det såg inte så gott ut precis men Alica klagade inte...
Vi själv hoppade över den mixade barnmaten och åt lasagne med sallad..
 
Gissa vad jag ska göra nu?  Japp, helt rätt.. Kasta mig i soffan..
Imorgon kommer min Farmor & Farfar hit.. så måste ta en städar runda imorn..
Undrar varför man alltid måste städa extra mycket när någon i den äldre generationen ska komma på besök, förväntar dom sig att man har kliniskt rent? hmm, av någon anledning så tänker jag alltid och nä,kommer dom,då måste jag städa.. vet inte varför!
 
 
 
 
 
 
 
 

Det hjälpte att hålla alla tummar & tår.. Alicia sov till halv 8... Så idag har vi energi i överflöd.. Tänk så mycket tillräckligt med sömn kan göra.. Vi har redan städat , tvättat, duschat & ätit frukost ..

Så när vi ändå är utsövda så tänkte vi gå till kyrkans barn timmar idag , som jag har förstått det så är det precis som en öppen förskola fast det är kyrkan om håller i det.. Så vi ska inte sitta & sjunga psalmer & be till Gud om någon trodde de ;) he he... Dom har öppet ända till 16.00 så vi behöver inte stressa, Alicia ska vila en stund innan vi promenixar dit..

Vår stackars pappa/sambo är sjuk, dunder förkyld & febrig.. Han ringde & sa att han skulle köra hem från jobb om en stund, så han blir nog inte ledsen om vi försvinner hemifrån en stund, så han kan vila..



Sambon är och spelar innebandy, bebisen sover.. Och jag sitter ensam under min värme filt och njuter av tystnaden.. Ibland är det faktiskt riktigt sköt att va själv, även fast jag föredrar att ha folk omkring mig..

Vi åt en riktigt god söndags middag idag. Kyckling gryta med kokosmjölk och ris.. Mummsfilibaba! Har varit en riktigt mysig dag för övrigt.. Vi har fått så mycket gjort här hemma och umgåtts på samma gång .. & jösses vad jag älskar min lilla familj !

Nu ska jag fortsätta att njuta av lugnet, en ny dag imorgon... Som antagligen blir allt utom lugn... Härligt med dessa kontraster! Och jag håller både tummar och tår att trollungen ska sova lite längre än till sex imorn biti..

Nu har vi hållit på som galningar hela dagen i Alicias rum.. Nu äntligen börjar det likna något.. Nu är det inte längre ett sopp rum/tvättstuga... Och man kan gå in där utan att komma ut blåslagen efter att ha snubblat på allt skit... Saknar fortfarande en del saker, med det får vänta tills nästa månad ...



Nja,mycket kan man klandra mig för, men deffinitivt inte gröna fingrar.... Denna finna blomma som vi fick när vi kom hem från BB med en alldeles nyfödd och liten Alicia har nu inte en endaste liten gnutta liv kvar...  Hur i hela friden kan man lyckas ta dö på en helt grön , lättskött blomma. som desutom bara behöver vattnas ungefär en gång i vecka... Tydligen jag?   
 
hmm, vacker va?  Den va faktiskt det en gång i tiden... innan den fick sitt öde,komma hem till mig...
Jag har gjort allt för att försöka vecka liv i den igen.. Pussar på den, gett all kärlek jag kunnat, vattnat för lite, nästan dränkt den i ett vattenbad, massa ljus, inget ljus alls, klippt till den lite och andats extra mycket på den för att ge den lite extra koldioxid(vist är de så? har någor svagt minne från skoltiden att blommor tar upp koldioxiden vi människor andas ut, kan ha fel!) .. I vilket fall som helst så fungerade inte de heller... Så nu ger jag upp, klarade ändå att håller den någorlunda levande i åtta månader.. Vid närmare eftertanke så tror jag att det är närmare av ett rekord..
 
 
För göra ett nytt försök när nästa bebis kommer(om 15 år eller så)  innan dess blir det numera ändast plast blommor här hemma.. dom kan man väl inte ta dö på?
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår fixa min gulliga sambo och hans bror både vår bil och mammas bil... så nu äntligen har vi två bilar igen, hallejuja!
Medans dom gjorde det så körde jag och Alicia hem till mormor..och där spendera vi i princip hela dagen, älskar  helger,då det är någon mer hemma än bara jag och knodden.
 
Alicia hjälpte mormor att skala potatis till världens godaste middag, stek,potatis,grönsaker & sås...
Hon tog sig ett bad samtidigt.gäller att vara efferktiv..
 
 
Tur inte middagsgästerna visste att Alica hade badat bland all potatis(hennes moster är lite över kännslig,hihi)
 
 
Ja,blöjan va för tung för att kasta i sopporna tyckte mormor, så då fick den hänga på tork...oo,nä, vi hade inte tänkt att återanvända den, gär går gränsen för ekonomiskt :)
 
Kvällen gick också i lungnets tecken, skönt va väl de.. Ingen party kväll precis.. Nä, 1,5 kg godis med finna vänner framför melodifestivalen.....
 
 
 
 
 
 
Vi längtar  så himla mycket tills vi kan gå ut utan alla miljoner ytterkläder, sola ,bada och äta middag i trädgården...
 
Alicia undrar oxå var solen är, hon som är redo.
 
Inte lönt att sitta här med sol billor när det ändå är evighetttter tills den kommer fram.
 
Aja, hon är lika lycklig för de..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar dig så att det gör ont....

Kolla denna underbara bild.. Hunden gick fram och la sin tass försiktigt i Alicias knä när hon satt och lekte i sin lekhörna.... Kärlek!

... Så glömmer jag alltid någonting.. Denna gången glömde jag skötväskan på öppna förskolan ... Han halvvägs hem innan jag börja känna att det kändes lite tomt på vagnen.. Och mycket riktigt , skötväskan men hela mitt liv i stod kvar, tur jag inte glömde ungen!
Jag har bytt ut alla mina "finna" väskor mott skötväskan, där har jag allt, allt från blöjor och torklappar till tandborste och en halv äten majs krok ! Så glamoröst är mitt liv ;)
Men förutom en liten promenix extra(kanske va bra för lata mig trots allt) så va det precis lika roligt och trevligt som förra gången... Alicia älskar att sitta & titta på alla andra barn & leka med lite nya leksaker , tillochmed hon börjar bli trött på de gamla deciliter måttet som jag släpar fram i alla lägen :)... Vi längtar redan tills nästa fredag....

Godmorgon !
Har varit en bra natt trots en över gnällig bebis igårkväll, tänder på G !
Nu vilar min lilla tjej och jag förbereder mig för att promenixa till öppna förskolan så fort hon vaknar ....
Det är inte som på gammal dagar då man bara hade sin själv att tänka på, då tog man sin jacka och gick.. Lite annorlunda i dagens läge , tar 30 minuter att förbereda och innan du väl kommit iväg 20 minuter, och ändå lyckas vi alltid glömma någonting!
Men Gud så underbart det är trots allt...