Morgonen började alldeles underbart... precis som en lördags morgon ska börja.. massa bebis mys och en sagolik frukost.
 
 
Sen kom Jocke med en lysande ide, tyckte han själv... åka till busfabriken i Malmö... nog mest för att han ville leka av sig...  dock är det en perfek aktivitet då den inte kostar oss en endaste liten svensk krona... Alicia har inte fyllt 1 ännu, så hon går in gratis precis som alla vuxna...  Skit bra!
Dessutom tycker Alicia att det är dö roligt.. så sagt och gjort....
 
Som sagt, pappi tyckte nog att det va roligast.. han blev som en 5 åring på nytt...
 
 
 
Ja, jag tycket ju inte att det va tråkigt precis.. men man får väl lov att vara barnslig på sådana ställe ?:)
 
 
 
 
 
 
 
Hon är så stolt att hon kan stå själv... blir lika överlycklig varje gång hon lyckas komma upp på benen..
 
 
Vi va lika trötta allihoppa efter några timmar där inne, vi tog en tupplur när vi kom hem.. ingen av oss orkade hålla ögonen öppna..
resten av kvällen har vi bara myst, lagat god middag och promenixat...
imorgon och på måndag ska vi på påsk middag, så vi tog vara på tiden idag...
Nu har Jocke precis nattat det dyrbaraste vi har och vi intar våra vanliga platser vid den här tiden, varsin soff ände..
 
ohhh, just de.. jag har fått en tid för operation.. då åker gallan ut.. den 22 april, om ca 3 veckor.. och jag håller redan på att svimma av nervösitet.. positiva tankar, POSITIVA tankar! puhhh.....
 
 
Mormor busade med Alicia när vi var där på middag igår..   bild bevis.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag älskar chai latte, men har kommit fram till att det är alldeles för dyrt att dricka en sån om dagen, då en kostar 8kr ( till kaffe maskinen)... Tänk själv hur mycket pengar det blir i månaden, och om året! Ja jag vet, lite snål är jag..

Så nu fick jag tipps om att ta vanligt chai te och blanda i 2 tsk kondenserad mjölk.. Det blev riktigt bra..
Smacka precis som den "vanliga" chai latten.. Möjligtvis lite mindre "gräddig"..
Ekonomiskt va?:)

Jag tycker det är jätte kul när folk runtomkring gifter sig och allt det därra.. Men ärligt talat så har jag aldrig riktigt förståt mig på det där med att gifta sig ..
Jag ser igen anledning till det..

Man får skrivet på ett papper att man tillhör varandra och att man älskar varandra.. Ska man behöva ha det på ett papper? Kärlek för mig är knappast något jag behöver ha skrivet på ett vitt A4 papper..

Så varför... Ärva pengar? ha en stor fest? Bära vit klänning? Få ett bättre förhållande? Visa för omvärlden att man älskar varandra? Äh, jag vet inte!

Inget av det där är något jag strävar efter.. Pengar kan vi ju utesluta direkt.. Stor fest kan jag ha utan att gifta mig, typ en stor sommar fest eller varför inte vinter fest..
Klänning? Ja vist är det fint med en vit klänning, men förstår fortfarande inte vitsen med de.. Dessutom kostar det en hel förmögenhet ( kan komma på så många andra användnings område för dom pengarna, som dessutom är bättre)
Bättre förhållande blir det ju knappast, dagen efter är allting tillbaka på ruta ett igen..kanske bättre för en dag?
Och vad omvärlden tycker och tänker skiter jag ett stort stycke i, dom kan tycka och tänka precis vad dom vill.. Har inget att bevisa för dom.. Definitivt inte vem jag älskar och inte ..

Så, vad är vitsen med det, rätta mig om jag har fel?
Varför vill ni gifta er?

Jag låg och sov hela dagen igår. Mådde allt annat än bra.. Mamma och Jocke turades om att ta hand om Alicia, och jobba om vartannat..

Idag mår jag mycket bättre, precis som vanligt.. Bara lite känningar i magen, men det lär jag ha ett tag till.. Ska äta penicillin i 2 veckor.. Och försöka varva ner en aning.. Sluta stressa runder och ha hundra bollar i luften samtidigt.. Kroppen säger ifrån ..

Fick i mig lite bak potatis & jockes underbara röra igår kväll... Han blandar crème fräsch, rödlök och svart rom.. Blir svin gott att ha i potatisen..
Några chicken bits slank också ner under kvällen ...
Sen gick jag och la mig kl.9 igen.. Så gårdagen bestod av att äta och sova! Har haft roligare i mina dar..

Idag har vi inte gjort mycket mer.. Tog precis av mig morgon rocken och klockan är snart 3... jocke gjorde pannkakor till lunch.. ska köra hem till mamma alldeles strax... Äta middag där.. Tur jag har min mamma..

Alicia har faktiskt fått en ny fin röd bil idag också, av fina Bengt och Marie.. så nu är det bara att tutta & köra, kanske inte riktigt än, men snart!

Jag passar på att skriva, vad ska man annars göra på sjukhuset kl.2 på natten?

Vi va ju och bada med Alicia i förgår , det va riktigt roligt.. Hon va så duktig vår Lill tjej.. Lite skeptisk till en början men sen jäklar kom hon i gång.. Hon plaska och hade sig.. Hela 45 badade vi, sen va hon helt slut ..

Och igår kväll, innan mitt magsår så va jag i Malmö med mamma i världens roligaste affär.. Alicia hade pappa kväll.
Men iallafall, det va en mat affär med massa utländska grajer..och svenska.. Den va så stor att vi inte visste var vi skulle börja.. Men där va jätte billigt, det mesta iallafall..

Majs krokar till Alicia köpte jag på mig ett par paket , 5kr... Skit bra!

Och världens största smörgås rån..

Roligt att gå och titta på lite speciella grajer, sånt som du inte hittar på Ica eller Konsum..

Jaha, då va vi här igen.. Känns som det börjat bli mer eller mindre en vana vid detta laget...
Vaknade upp nu i natt med ett galet tryck över magen och mellangärdet. Trodde att det va gallan.. Men nu tror dom att det är magsår.. Detta verkar inte ha något slut.. Jag blir galen .. Är det inte galla så är det magsår.. Jag lyckas med det mesta!

Tur jag har världens bästa mamma , och hennes gulliga sambo..
Dom blir väckta mitt i natten och får i panik köra ner till oss för att hand om en sovandes bebis.. Vi hade inte klart oss utan dom!

Så nu väntar vi på mina blodprover och en läkare ...

Jag är helt slut.. Får använda tandpetare för att kunna hålla ögonen öppna.. Återkommer imorgon,förhoppningsvis piggare :)

Så skönt när solen skiner.. Dock är det fortfarande ingen vår värme precis .. Men man får väl va glad för det lila..

Har precis tryckt i mig en halv brie ost, fy attans vad gott det är.. Behöver nog inte äta mer på ett tag nu :)
Lill pluttan sover och direkt när hon vaknat så kör vi mot Ystad, vi ska bada.. Får se hur det går, sist så va hon lite skeptiskt ..

Sådär , operation handling är färdigt ... Skönt när kylen & frysen är lite påfyllda igen.. Och det blev även nya nappar till Lill tjejen, så nu behöver vi inte springa runt som galningar i 15 min varje kväll för att hitta nappar inför natten ... Steriliserat dom har vi också gjort..

Pluttan sover och jag ska packa väskan tills imorgon, vi ska åka och bada i Ystad ..

Oj vilken underbar dag.. Inte nog med att jag fyller år.. Jag är alldeles lycklig.. Idag är en sådan dag då jag känner tacksamhet, att få leva precis så som jag gör, tacksam för världens finaste familj och världen goaste dotter!
Och så är det ju lön, det gör inte saken sämre precis ;)
På tal om lön, så måste jag köpa nya nappar till lill tjejen idag.. Hon har endast 2 kvar, har ingen aning om var alla andra tagit vägen, spårlöst förvunna..

Vi har varit hos en god vän här i Skivarp en stund på förmiddagen.. Fick en helt underbar väst och en minst lika fin vår jacka...till Alicia.. och lite andra "bra att ha plagg" .. Tack snälla du

Bebben tar sin middags lur nu och jag sitter & avnjuter en celcius.. Det är måndag och en ny vecka, måste ut och prova mina nya dojor.. Börjat blir ont om tid till bikini säsong.. Attans!
Jocke vill att vi ska börja äta lchf, vet i tusan om jag klarar det, kanske är värt ett försök.. Dock måste jag va försiktig med för mycker förändring, min galla klarar inte riktigt de.. På tal om galla så ringde jag sjukhuset idag och tjata på dom om en operations tid, orkar inte gå och vänta.. Bättre att få det gjort.. Redan ångest för att bli nersövt. Jag tappat kontrollen över mig själv, inte riktigt mig graj! Och dessutom är ett någon annan som har kontrollen över min kropp, usch.. Bara tanken får mig att svettas ... Men det finns väl ingen som direkt längtar efter att bli nersövd.. Får försöka tänka att man är i goda händer..



Så klart så ska jag alltid glömma någonting .. Har nog aldrig åkt någonstans utan att åka där ifrån men allt som jag kom ditt med.. Idag kom farmor men vått servetter som jag hade glömt där för 2 veckor sen..

Och så klart när jag sitter med 2% batteri kvar på min telefon så kom jag på att min laddare sitter kvar i uttaget på hotellet.. Typiskt mig! Varför skulle jag lyckas denna gången liksom..
Så jag kasta mig på telen, ringde Ystad Saltsjöbad och fråga om dom hittat någon laddare i rum nr.148.. Mycket riktigt, där satt den! Tur, kunde lika bra ha varit en städerska som behövde en iPhone 5 laddare..
Men nu skickar dom hem den, så vi slipper köra till Ystad i onödan, service!

Full rulle, det kan man lugnt kalla det.. Har hållt igång hela dagen idag.. Har haft släkt kalas för mig, fyller ju år imorgon..
Så vi har städat, handlat , busat med bebis och lagat mat hela långa dagen.. Vi fick till en ganska så god flygande Jacob och en chees cake med varma hallon till efterrätt..
Nu har vi precis plockar undan och nattat en över trött bebis.. Och kastas oss i varsin ände av soffan..

Jag är jätte nöjd med dagen, fått precis det jag ville ha.. Ett par nya tränings skor, handdukar, stekjärn, olja till håret,pengar och så klart en helt underbar spa vistelse..

Imorgon kan jag säga att vi ska va hemma och inte göra många knop.. Bara gå runt och gosa hela dagen, jag & bebis.. Har stressat så mycket att jag känner av min magkatarr, dags att varva ner! Och det bästa av allt är att det är påsk vecka, vilket betyder att vår älskade pappi är lång ledig.. 4 hela dagar, wiihoo !


Så underbart det var att kliva in genom dörren och möttas av en övelycklig bebis.. jag tror jag har pussat på henne tusen gånger.. har legat i 30 min när jag nattade henne och bara lyssnat på hennes små andetag, studerat hennes perfekta lila ansikte... jösses vad jag älskar henne!
 
har saknat min gulliga sambo också.. jag känner mig inte riktigt hel utan min älskade familj.  Jag är som en valhund, vill ha flocken samlad..
 
 
 
När man varit borta från hemmet och så långt ifrån vardagen som möjligt, fast det bara var ett dygn.. så uppskattar jag verkligen det jag har här hemma. Trots att vi var på väldens underbaraste ställe. jag har nog aldrig njutit så mycket av att få sitta och umgås med min familj och äta helt vanlig husmanskost till middag.. och inte på tal om vår lila promenad innan, sög in vartenda sekund..   är fruktansvärt tacksam över att få vakna upp med dessa människor varje morgon.  jösses vad jag älskar er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaha, nu har vi snart spenderat ett helt dygn på världen mysigaste ställe..
Ätit en dunder frukost, legat och vilat i världen största himmels säng och badat som galningar.. Tillochmed badat utomhus i 38 grader varmt vatten..

Jag har vilat så mycket att jag är trött. Men kommer hem som en ny människa och en ännu bättre mamma.

Men nu saknar jag min bebis så att det gör ont. Om 45 min är jag hemma & pussar ihjäl hennes goa kinder.. Gud vad jag längtar! Ska inte släppa henne en sekund, fråns hon ska sova ikväll..

Sorry att jag inte tittade in igår, vi va helt slut.. Åt en helt underbar fyra rätters middag.. Klockan 9, då sover jag i vanliga fall.. Hehe
Sen åkte fin kläderna av och bikinins på, ingen..
Väldens mysigaste lyx spa, världens största frukt fat och världens godaste bubbel.. Tyvärr fick jag inga bilder därifrån, telefonen låg kvar på rummet när vi låg och plaskade i bubbel badet..
Vi kom inte upp till rummet fråns vid halv 1 .. Kan säg att man somna utan att hinna tänka så mycket...

Nu ska vi snart ner och käka frukost, sen blir den ännu mer spa, kommer inte behöva bada på en vecka ;)..
Sen åker vi hem 15.00 som två helt nya människor...

Så klart så va det Ystad Saltsjöbad bad som va överraskningen ... Detta är helt underbart.. Vi har strosat runt i morgon rock & tofflor hela dagen ... Legat i spa, badat i utomhus bad nere vid stranden.. Helt fantastik! Ikväll väntar 4 rätters middag o lyx spa fram till 12 inatt... Herre Gud vad jag är lycklig .. Och nervositet är som bortblåst...
Nu ska jag hoppa i duschen, ser ut som ett russin efter allt badande....
Medicin för själen!

Återkommer säker med fler bilder ikväll.

Härre Jesus.. 1,5 timme kvar tills jag ska åka... Och inte komma hem på ett helt dygn.. Jag dör.. Är så nervös att ha ont i magen.. Tänkte att jag skulle passat på att vila en stund nu när Alicia sover, men det va ju helt omöjligt.. Va inte ens lönt att försöka, så här sitter jag..

.... jag vet är att se dig när du sover

Vår klätter bebis

Katten är hittad... Hon kom helt plötsligt in rusandes genom dörren ... Så nu kan vi bocka av de problem ...

Syster har varit på besök idag.. Så vi har haft sällskap, slippa gå här hemma & strosa runt helt själv ...
Vi har gjort pannkakor till lunch och bakat en underbar chees cake...
Fia har valt kläder och klätt på Alicia , hon fick va mini model, tror dock inte att min kära syster ska bli någon designer precis.. Haha ... Färg matchningen stämde inte riktigt om man säger så ...

Idag är vi utvilade...
Lill tjejen sov till halv 8, halleluja!
Så nu på morgon kvisten har vi städat, tillochmed under soffan & på alla möjliga ställen.. Det händer ungefär två gånger om året, idag va en sån dag :) tillochmed Alicias lekhörna är skinande ren, ända tills hon röjt runt igen iallafall..
Även tvättat en massa maskiner tvätt, har tappat räkningen ... Så nu ser vi snart botten på tvätt korgen, det händer inte så ofta de heller...

Och imorgon är det dagen med stort D.. Oooh, nu börjar jag nästan bli lite nervös :). Låt klockan bli 3, imorgon!

Förutom städa så ska vi nog köra till mamma en runda sen, när pluttan vaknar ur sin skönhets sömn..
Syrrans kattunge har sprungit bort, eller inlåst någon stans.. Vilket som så ska vi hjälpa henne att leta...
Greta som hon heter, har varit borta sen igår kväll... Hoppas vi hittar henne! Eller att hon kommer tillbaka inom dom närmsta dagarna ...

På tal om bort sprungna katter... När min kisse misse, som bor kvar hos mamma, sprang bort.. Eller ja, han va inlåst i grannens förråd.. Där satt han i 3 veckor utan mat.. Tack och lov så regnade det in, så att han fick i sig lite vatten.. Annars hade han nog inte levt idag... 3 veckor är låååång tid!
Men en katt har väl inte 9 liv för ingenting :)

Snart är det fredag , och jag dör av nyfikenhet.. Har fjärilar i magen... Längtar så, fast jag inte vet var dom ska ta mig... Ooooh..

Vi tog oss ut en liten runda idag, fortfarande inget mysigt väder.. Sen när pappi kom hem så körde vi & handla hem allt inför söndag, jag fyller år på måndag, så vi ska ha ett litet mini kalas här på söndag..
Va riktigt skönt att komma hemifrån, man blir ju dum i huvet av att gå inom dessa fyra väggar för länge.. Så både jag & Alicia njöt att att se annat än hemmet och massa snö...

Fy vilken natt.. Eller så farligt är det kanske inte, tog i från tårna..
Men iallafall så har hon vaknat säkert 10 gånger, legat och bitit, suttat och kört rundor med nappen i munnen ..
Tror att där är fler tänder på gång, dock kan jag inte känna något..
Men dom flesta av gångerna så har det räckt att jag lagt min hand hos henne, så har hon somnat om.. Men efter sjunde gången så fick hon komma upp i vår säng, lättare att "vagga" henne då...
Någon gång fick hon välling också, dock va jag inte riktigt vaken, så vet i tusan när det var...
Men men, jag får plocka fram mamma krafterna idag, så ska vi nog även ta oss igenom en onsdag som denna...
Man kan ju inte precis säga att man får sömn i överflöd som småbarnsförälder..

 
Gjorde en egen aniktsmask idag.. alldeles hemma gjord.. bus enkel att göra och såååå bra..
Det är bara att blande ihoppa
Olja, går bra med vilken olja som helst.. man tager vad man haver..
oljan blandar man med.....
 
jaja mensan... florsocker..
ochh vips så har du en anikts mask som är precis lika bra som dom du köper, om inte bättre.. bara att blanda tills du får en lagom konsistens, ska vara ganska så tjock... sen kletar du på ett lager och låter sitta i 12-15 min...
 
 För att göra en kropps skrubb så är det bara att bytta ut florsockret mot helt vanligt strösocker.. kroppen är inte lika kännslig som aniktet och klarar av lite grövre korn... man blir len som en barn rumpa.. prova själv!
 
Båda blandningarna är ät bara, dock inget jag rekomenderar.. haha.. men gissa vem som ändå tvunget skulle smaka?
 
Japp, bebisen med hamster kinder...hon fick nog en socker kik, för hon höllt igång rätt bra sen...
 
hon fick ta sig ett bad, hon har en tendens till att lorta ner sig.. 
 
 
nu har vi myst färdigt för ikväll och lill tjejen sover... jag ska slänga mig på soffan och inte röra mig förens jag ska bytta soffan mot sängen..  har inte ens promenixat idag, har haft vilodag, vädret ställde till det en anning.. imorgon MÅSTE jag ut.. har förbrukat min vilo dag denna veckan...attans!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ooo, blir galen av att bara gå hemma... Men vi har inte så mycket val, provade gå ut en snabbis innan, kan lova att det blev en snabbis... Tillochmed jag, trots en par kilo för mycket höll på att blåsa bort..

Den en strumpade monster bebisen, utan byxor, är också rastlös.. Hon har rivit ut allt hon kom åt från lådorna ...
Och lyckats hälla ut hundens vatten över hela köksgolvet ..
Låt det sluta blåsa till imorn, så att vi iallafall kan gå och gunga ...

Efter att ha hon sprungit runt i allt uthällt vatten så åkte både strumpor & byxor av, dom va genom blöta... Därav strump & byx löst moster :). He he ...
Så fick vi faktisk till en riktigt god lunch, pannkakor! Någon så enkel som är så förbannat gott... Hade inget recept och jag orkade inte Googla, så körde på fri hand. Tillslut fick jag till en bra konsistens.. Dom blev goda.. Alicia hade god aptit och fick i sig en hel pannkaka..

Visste ni att det lila silver knäppet på hår snuddar sliter galet mycket på håret.. Den lila silver pluppen i princip sliter av håret.. Jag hade ingen aning om det, förens någon sa det till mig här om dagen då jag påpekade att mitt hår va slitet.. Så nu har jag som har mitt hår uppsatt 90 % handlat snuddar utan den där silver grajen.. 10kr på Vero moda :)

Inne snöade ännu? Vi är snart känns det som, Jocke körde till jobb imorse trots allt, men kommer nog hem tidigare... För att vara på den säkra sidan, så han slipper sitta fast i en snödriva...

Alicia vakna redan kl.6 imorse.. Tur jag gick & la mig tidigt igår.. Så hon somna nu precis av ren utmatning... Så går det när man ska upp i ottan..

När vi ändå va uppe tidigt så började vi förberedda middagen, de som går att förberedda , ska göra hemma lagad potatis mos... Men jag vet inte riktigt hur vår potatis skalare har kunnat bli så mörbultat .. Och så klart har vi bara en..
Så jag fick stå med en kniv, funka hyfsat.. Får köra på jakt efter en ny skalare när stormen lagt sig...

Här inne har vi iallafall vår.. Lite vår känslor får man allt, enda tills man tittar ut genom fönstret.. Så därför låter jag bli de, stirrar på vår blommorna istället...

Det blev en promenix för min del ändå, inget mysigt väder precis, men desto skönare när jag kom in igen..
Nu kan inget stoppa mig, nu har jag gett mig fan på att jag ska kunna ha bikini på mig till sommaren.. åt tillochmed med sallad till lunch ..

Sen har vi badat, jag & lill tjejen.. Så mysigt.. Hon älskar att plaska runder i badkaret..

Har varit en riktig inne dag idag, vi har knappt varit utanför dörren, förutom min promenix.. Så vi har fått hitta på saker här inne.. Inge lätt att variera sig så att en 9 månaders bebis är nöjd...
Fick ta fram lite skivor & hennes elefant sång bok som hon fick i dop present.. Så vi sjungit som galningar, tur att ingen annan va hemma.. Med min underbara sång röst kan jag ge vem som helst tinnitus , den enda som gillar när jag sjunger är Alicia :)

Vilket väder .. Vi som skulle ut på lång promenad idag.. Och värre ska det bli, över 2 decimeter snö ikväll/inatt... Åååh, jag som trodde att våren va på väg!
Då gäller det att bunkra upp, så vi slipper gå ut i snöstormen.. Blåser redan storm! Så vi får ta en runda till affären sen, handla på oss lite barnmat & dylikt ... Tror vi tar bilen ditt!

Min sambo är märklig.. När jag kommer upp på morgonen så står där alltid ett glas på stora rums bordet, som är fullt med dricka. Imorse va det Coca coola..
Varför häller man upp ett helt glas när man sen struntar i att dricka de..?
Och det händer inte en gång, nästan dagligen.. Häller han upp så för att förberedd om han skulle bli akut törstig?
Eller är har rädd att han inte ska få mer? Nä, jag vet faktiskt inte.. Men märkligt är de ...

Hon blev lika förvånad som jag, när hon helt plötsligt tog tag i sängen och reste sig upp.. När hon väl förstått att hon verkligen stod upp så blev hon överlycklig... Älskade unge!

Barn är livet.. Därför vi lever!
Finns absolut inget bättre, slår allt!
Livet får en helt annan mening.
Synen på livet ändras drastiskt, till de bättre!
Saker som du innan inte ansåg som meningsfulla, är idag de mest meningsfulla du har!
Skulle inte vilja bytta bort det mot någonting i hela världen..


Dagarna bara springer iväg .. Jag hinner inte med.. Från 0 till 110!

Jag älskar helger.. Hela familjen samlad, från morgon till kväll .. Igår va jag med min farmor på Burlöv center, Alicia hade en riktig pappa dag.. Jag hitta lite nya kläder till mig själv, det va 2 år sen sist.. Så nu kan jag bytta ut alla noppriga och ur tvättade plagg..

Idag har vi inte gjort så mycket, fikat med finna vänner... Städat, tvättat.. Och nu har vi tryck i oss pasta med pastasås.. Med andra ord, en riktig söndag..

Jag dööööör av nyfikenhet... Jag har inget tålamod.. Älskar överraskningar, men inte att vänta!
Jocke har sagt till mig att på fredag kl.15 så ska jag ha packat en väska, jag ska va borta tills lördag eftermiddag... I väskan ska finnas, bikini, tränings kläder, lite finare kläder och inget smink.. Härre Gud.. Var ska jag? Vet att finaste Kim ska hänga med, det är hon & jag som ska åka..
Jag hoppas att veckan ska gå fort!
Dock ska jag sova utan Alicia för första gången sen hon föddes, blandade känslor..
Men med mitt kontroll behov så har jag redan tagit reda på vem som ska passa min bebis, mormor! Då blev jag genast lugnare... Världens bästa mormor!
Tydligen så ska grabbarna leva jävel när fruntimerna är bort.. Jag gissar på att det blir massa öl framför ett x-box...

Det finns dagar då jag saknar min morfar extra mycket..
Denna finna lila människa.. Som kunde allting och brydde sig mer om alla i sin omgivning än sig själv... Och alla dessa historier om hans barndom, kunde köra runt i flera timmar och visa olika platser som han hade anknytning till... Och glass, alltid åt vi glass.. Morfar skulle alltid ha rom & russin, annars kunde han va utan.. Helst en tjock grillad i bröd innan, med mycket senap..

Tänk om han bara kunde komma tillbaka för en stund, en endaste liten stund.. jag vill så gärna visa lila Alicia för honom.. Han skulle vara så stolt!
Jag hoppas innerligt att han finns med oss, speciellt lill tjejen.. Att han ser oss..
Det vet jag, jag vet att han finns här... Min finna morfar...

Jaha, fredag igen.. Härre Gud vad veckorna bara springer iväg, helt galet!
Men vi gillar fredagar, hela helgen framför sig...
Ock dessutom är det öppna förskolan, som också är veckans höjd punkt, det tycker iallafall Alicia, leka med alla barnen! Och jag tycker det är trevligt och komma ut och prata med andra mammor...

Lill tjejen va så rolig innan, hon fick titta i min spegel, som jag har när mina ögon bryn är lite väl buskiga.. He he..
Hon satt hur länge som helst och tittade på sig själv och emellanåt skulle hon pussa, på spegel bilden! Så jag fick tillbaka en någon ner slemad spegel..

Vi han knappt innan för dörren innan hon decka, utslagen liten hjälte!
Så jag ska passa på att vila jag också, så jag orkar med fredags myset ikväll.. Och min träning...

Tvingat i ungen rivna äpple idag, eller tvinga va kanske lite att ta i.. Hon åt det med god aptit, de lila matvraket.. Mest för magens skull, det skulle tydligen va bra för att hålla igång den..
Sen sen som pricken över i:et fick hon majs korn.. Hon är galen i majs, kan äta hur mycket som helst.. Fin lunch va, rivna äpplen och majs ? Snacka om bra diet :) Nä, ingen diet här inte, blev en rejäl portion barnmat innan, närmare bestämt en hel burk... Hon väger ju bara 11 kg så;). He he ...

På tal om diet så har jag gett mig fan på att få bort dom där extra kilona, och inte bara kilona, vill bli piggare.. Känns som jag går runt och är trött konstant.. Och jag vet att träning hjälper, tyvärr verkar det vara de enda sättet.. Så nu är jag inne på fjärde dagen.. Inga sötsaker och röra på mig varje dag, igår va vi ute och promenixa 1,5 timme + lite egna övningar när vi kom hem.. Sen är man så mycket piggare resten av kvällen...
Men det där steget från en mätt mage vid matbordet till att hoppa i gympa dojorna och masa sig ut genom dörren, är det värsta av allt.. Tanken att slänga sig på soffan är god..
Men känslan när man kommer tillbaka och vet att man fixade det , slår allt!
Och för första gången på detta året så känner jag att motivationen finns där, utan den kan man lika bra lägga ner projektet.. Iallafall jag!
Dock äter jag mat som vanligt, får inte mixtra med för mycket dieter, iallafall inte fråns min galla är bortopererad.. Den slår bak ut av för mycket förändringar! Dock mår den nog inte dåligt av att slipa 2 choklad, lite kakor och varför inte 1 liter Coca coola ovan på de, dagligen!
Det funkade så länge jag ammade, då gick all näring åt till de, och hur mycket man än åt, så visa ändå vågen mindre!
Nu sätter sig allt på olämpliga ställe..

Alla dessa framsteg, något nytt varje dag.. Denna lila plutta som precis låg där och knappt kunde röra sig.. Nu stället hon sig på alla fyra.. Dock så kommer hon inte lägre sen.. hon blir bara förbannad för att där inte finns något att resa sig mot.. Och det bästa, eller kanske sämsta? Det dröjer inte länge förrens hon säger pappa.. Det är nästan att hon klarar de.."Bappa"...
MEN, hon är inte ens i närheten av att säga mamma... Hon försöker inte ens.. Jäkla unge! Så nu ska jag säga mamma i varje mening, hela veckan.. He he

Det finns inget bättre än små runda & goa bebis fötter.. Kan inte sluta känna, gosa och nafsa.. Helt underbara!
Det kommer jag antagligen inte tycka när hon är 15... Men nu är dom så gosiga..

Nu har bannemaj ungen käkat hund mat också.. Vände ryggen till i 30 sekunder och där stod hon med munnen full av hund mat.. Ingen va lyckligare än Alicia, att hon äntligen nådde ner och kunde få upp maten.. Aja, ingen har väl dött av lite hund mat.. Vi lär ju märka om hon börjar skälla:)
Förresten så gör hon de redan, så jäkla gulligt.. Hon kan nästan säga vovve.. Och frågar man vad hunden säger så kommer där fram ord som man kan tyda till vovv vovv .... Älskade unge!

När vi ändå är inne på djur, så va där en annan hårig liten sak som tyckte att Alicias matstol var en perfekt sovplats ...

Jag sa ju att det aldrig tar slut.. Är det inte det ena så är det de andra..
Nu imorse vakna Alicia upp och va totalt förstoppad, hon har krystat kontant i två dagar utan resultat..
Nu imorse va hon så ledsen varje gång hon krysta, så det blev några samtal till barnmorskan och sjukvårdsupplysningen... Åkte till Apoteket och köpte microlax, som man sprutat upp i gumpen vid förstoppning.. Utan att ljuga så kan jag säga att det var väldigt effektivt.. Tog 30 sekunder innan hon fyllde två blöjor, sen äntligen fick hon ro att sova...
Har dessutom köpt hem ett helt lager av massa grajer som ska hålla igång hennes lila mage.. Katrinplommon och päron porer skulle vara mest effektiv sa dom... Hon skulle absolut inte äta morot & blåbär...

Tacks gudarna för att sjukvården är som den är idag.. Ja, kanske inte helt fel fri! Men alla dessa hjälp medel... Halleluja!
Hörde någon som sa att för i tiden så stoppade dom upp en tvål bit i bebisens gump, när dom va förstoppade.. Helt vansinnigt! Tänk dig själv om man redan är röd och irriterad, har ont dessutom, det måste svida något fruktansvärt att få en tvål bit uppstoppad där bak.. Stackar barn!
Berättade det för min mormor, hon sa att hon hade gjort de på min mamma & hennes bror.. Kanske tur att man inte kommer ihåg spädbarns tiden trots allt...
Så jag är faktiskt tacksam att vi lever idag, och inte för 45 år sen..

Förutom förstoppning, så börjar faktiskt min sträcknings skada i axeln bli lite bättre, eller är de det att jag inte haft tid att känna efter.. Har inte precis suttit på soffan idag... Man kan iallafall inte påstå, att man inte har ett händelse rikt liv som småbarns förälder ... Puhh!

Gud va skönt det är att vår lill tjej sover så bra på nätterna som hon gör för tillfälligt.. Nu ska jag inte säga för mycket, för då vaknar hon väl inatt och ska hålla låda..
Men har man inte sovit en hel natt på 9 månader och fyra dagar så är man glad för det lilla..
I för sig så vill jag inte sova utan henne, sover nästan sämre då, jag får ingen ro om jag inte har min plutta nära.. Helst ska hon ligga så nära att jag kan snusa henne i nacken när jag vaknar till.. Det är kärlek!

Och håll nu i hatten.. Jag och Jocke har varit ute och joggat idag.. Ja, ni hörde rätt! Med hund och barnvagn.. Det gick faktiskt ganska bra, med tanke på att jag nästan glömt hur man fick på sig ett par tränings byxor och hur ett par gympa dojer såg ut..
Vi hade tillochmed tävling om vem som kunde stå i jägar ställning längst.. Vill inte kommentera vem som van, då blir han så mallig!.. Hoppas bara inte granarna såg oss, dom måste trott att vi blivit sjuka.. Alicia skratta så att hon kikna varje gång vi började springa, så ofta har hon sätt oss röra på fläsket.. He he..

Jag blir mörk rädd när jag tänker på vilket krav fyllt samhälle vi lever vi..
Jösses, allt handlar om att ständigt vara på topp och göra bra ifrån sig..
Allt handla om att visa upp sin bästa sida och få så många "likes" och "följare" som möjligt.. Ganska märkligt egentligen? Eller kanske inte när jag tänker efter.. Växer upp i ett samhälle där man ständigt har press på sig, från alla håll och kanter..ska man inte välja gymnasium så ska man bli betyg satt.. Och nu vill dom ha betyg redan i klass ett, snart blir vi betygsatta redan på BB..
Jag menar , är det verkligen sunt att en 6-åring blir betygsatt och jämförd med alla andra, för det är precis så det är.. Du får det skriver på ett A4 papper, att du inte är lika bra som alla andra.. Det är väl ingen bra början? Och det är bara början, värre blir det...
Så undrar dom varför självmord statistiken bara stigen bland unga? Hmm...
Gör man inte karriär och är som "alla andra" då är du ingen, bara en i mängden.. Kan va därför man ständigt söker bekräftelse och vill bli sed..
Och inte på tal om alla dessa skönhets ideal.. My lord!
Tänk dig själv vad som händer när en redan in stabil tonåring endast blir påminns om "hur" man ska se ut och vara, överallt! I tidningar, på tv och inte minst i vår underbara Facebook och instagram värld...
Har faktiskt inte öppnat en endaste tidning på sista tiden utan att läsa om någon diet eller bantning hit och dit...
Snart får dom öppna fler behandlingshem för ungdomar som lider av anorexi och psykisk ohälsa..


Vem pratar om att det finns en baksida på allting? Att livet inte handlar om att konstant stäva efter perfektion?
Att ett MVG inte förändrar hela ditt liv?






Ännu en lugn dag...
Vi har fikat med en god vän, gått långpromenad och bara tagit det allmänt lugnt..
Helt underbart väder, kalt men så skönt!
Nu ska bara resten av snön töa bort, sen är vi redo för våren..

När vi var ute och gick så försvann en napp,spårlöst.. Kan bannemaj inte hitta den.. Alicia hade den i munnen( dumt nog utan napp hållare) två minuter efter jag kollat så var den inte kvar i munnen , den va ingen annanstans heller.. Lyfte på ungen, kände i kläder och dyligt, rotade i genom fickor och hela vagnen, vände och gick samma väg tillbaka.. Men icke! Den är puts veck... Tur vi har fler.. Men ändå irriterande!

Ska snart börja förbereda middagen, kassler grytta med ris.. Men först ska jag nog lägga mig och stänga ögonen en stund.. Bredvid världens finaste bebis!

Hur tusan lyckas man med en sträckning i nyckelbenet/axeln? Jo, man vänder sig lite hastigt i soffan..
Jag lycka med allt, det mesta går utför just nu.. Jag väntar fortfarande på den dagen då allt ska börja gå åt rätt håll igen...

Men vår lill tjej kan man inte klaga på iallafall, hon har varit en glad liten monster bebis, så här lång av dagen ..
Hon har bara hittat på skit, dragit runt på skor, rensat lådor, kastat leksaker omkring sig och jag han precis torka mig efter att ha kissat innan hon hade vänta upp och ner på hela toaletten..
Men hon är lika söt för de!
Hon tillochmed sover på nätterna,riktigt skönt! Nu vet ju jag att detta inte varar för evigt, det går lite i perioder..men så länge det varar är jag nöjd.. Det kommer perioder då hon tror att det är lek dags vid halv 3 på natten, eller morgonen.. Kalla det va ni vill... Men inte ens jag är människa vid den tiden..

Just de, jag ska inte ens laga middag idag, så jäkla skönt.. Fick med oss rester hem från mamma igår... Potatis gratäng och ost fyllda kycklingfiléer....
Är det inte fruktansvärd jobbig och tråkigt att komma på vad man ska äta var eviga dag? Och inte på tal om att stå och göra middagen, fy!
Helst ska det varar så simpelt som möjligt, typ kyckling i ugnen eller något liknande, som går fort och sköter sig själv.. Någon kok blir det nog aldrig av mig! Jo, om gästerna nöjer sig med färdig rätter och halv fabrikat...


Så här ligger det till... Folk måste ju få lov att ha sina åsikter och tankar, sen ligger ju problemet hos någon annan om dom nu tar åt sig på ett eller annat sätt...
Sen kan man välja sina ord när man utrycker sig, absolut!
Men om man inte gör några direkt påhopp eller syftat på någon enskild person, då är det inget som är fel!
Och ja, alla har olika åsikter och tankar, det vore ju märkligt annars!
Och ska jag va helt ärlig så älskar jag debatter, när man får diskutera och prata om ett het ämne.. Då utan att syfta på någon eller något.. Jocke har råkat ut för minna debatter ett par gånger, dock tycker den stackaren inte att det är lika kul som jag. He he... Men han börjar bli härdad..

utrycker man sig offentligt, på Facebook , bloggen o.s.v.. Då får man räkna med att alla inte har samma åsikter, och att någon kommer att reagera.. Men jag står fortfarande fast vid vad jag tycker och tänker. Sen är alla åsikter välkomna...

Så jag säger det en gång för alla.. Sen läggs detta ner.. Här inne skriver jag precis vad jag vill och känner för, mina tankar & åsikter.. Och om någon tycker att jag trampar på deras revir ber jag er att surfar vidare till en annan blogg, som kanske tar upp andra ämne, som ni inte känner er kränkta av..

Tack

Min mamma är den bästa som finns.. Finns ingen som är så godhjärtad, varm, givmild, omtänksam, snäll och hjälpsam och klok..
Jag är överlycklig om jag är och kommer bli hälften så bra mamma..
Jag vet ärligt talat inte vad vi skulle gjort utan henne och hennes sambo..
Vi hade iallafall inte suttit här där vi sitter i dag utan dom...
I alla lägen ställer dom upp, finns där bra som dåliga dagar.. Jag kan inte ens räkna alla gånger dom ståt där när det varit kris..Är bara ett samtal bort, 24 timmar om dygnet..
Och det finns igen som bryr sig så mycket om Alicia, jag kan inte vara mer än tacksam att Alicia har en sån underbar mormor & plast Morfar.. Och Alicias moster och min gulliga syster är inte sämre, hon är precis lika underbar.. Ställer upp när man behöver det som mest...

Det är det som kallas familj.. Jag älskar min!
Jag blir alldeles varm av tacksamhet, att vi, just vi, tillhör en sån fantastiskt och underbar familj på alla sätt och vis.. jag blir gråtfärdig när jag inser vilka underbara människor Alicia har i sin närhet..

Jag skratta faktiskt lite när jag läste denna artikel, lite komiskt!
Men fy tusan och vakna upp, så ligger där någon helt okänd bredvid dig och sover...Jag hade antagligen kissat i byxorna :)

Han va dock onykter, har nog blivit ett par drinkar mer än vad det borde .. Tar man fel hus, går in & lägger dig bredvid någon okänd, inte ens i din egen säng.. Då har det gått långt! Ha ha

Stackar den gamle gubben, han har nog lite svårt att somna ikväll, eller så är han väldigt noga med att låsa dörren hädanefter :)

Här är den.. Alicias finna klänning.. Dock kan hon inte ha den så himla länge till, hon är lite rund om magen..he he..

Så är det med många barn kläder.. Mest byxor, dom är jätte smala uppe i midjan... Så när vi handlar till Alicia, så får vi alltid köpa typ 2 nummer större för att dom inte ska sitta som en korsett runt magen.. Och det resulterar i att dom är sju mil för långa... Är skönhets idealen redan vid 9 månaders ålder, Smal som ett benrangel, midja som Beyonce och helst över 1,70 lång?


Söndagar är faktiskt riktigt tråkiga..
Man vet att det är jobb imorgon, eller ja, alla andra jobbar, jag och lill tjejen blir ensamma igen.. Och det är alldeles för länge tills nästa helg.. Inte nog med det, det är en riktigt slö dag, strosa runt i mjukis dress , osminkad och känna sig allmänt förfallen...

Just de, Alicia kräkte inte mer på hela dagen igår , så det va väll som barnmorskan sa, slem i svalget av förkylningen, speciellt på natten..
Så vi åkte en snabbis till mamma & dom som hade 50 års fest.. Tur dom bara bor 5 min bort.. Dock blev vi inte så långvariga, men vi han iallafall säga hej!

Och har ni hört på maken.. Är det möjligt att ha valkar på båda sidor om bh bandet, på ryggen? Då är det illa va?.. Tror faktiskt att gravid magen har krupit bak på ryggen.. Måste vara så..He he
Denna fasansfulla upptäckt gjorde jag igår, när jag för en gång skull, skulle ta på mig en liten finare topp.. Så idag ska jag bannemaj gå en extra liten runda ..

Förutom alla valkar jag hittade igår, så hittade jag faktisk en bortglömd oanvänd klänning/topp som låg längst in i garderoben.. Där har jag inte rotat på ett bra tag.. Det är egentligen en klänning, men det gick lika bra att ha jeans till... fin va den, och jag blev nog lite kär på nytt..
Dock gör sig inte färgen på bild..

Måste visa Alicias ur gulliga klänning också, gör de i ett nytt inlägg...

Jösses vilka dagar..
Igår va Alicia så gnällig att vi tillslut inte visste vad vi skulle ta oss till...efter många om och med blev det en runda till lekplatsen & gunga, sen rätt ner i bingen för henne...
Skönt va väl de, enda tills jag började må illa igen.. Kom fram till att jag kanske va förstoppad, för när jag gick på toa och det inte funkade så mådde jag illa istället... Jocke kom med den lysande idén att jag skulle låna lite av Alicias lackerings medel.. Som vi gav henne när hon va 2-3 månader för att hon precis som jag va förstoppad..
Sagt och gjort så tog jag en liten slurk av detta vidrigt söta medel.. Tänkte att så farligt kan det ju inte vara, Alicia som va 2 månader klarade av det, då borde jag som är hundra gånger tyngre och bredare klarat av samma mängt..
Men Jocke ångrade sig resten av kvällen att av tvunget skulle ha i mig det.. Kan ju säga att man fick lite lätta gaser i magen.. Stackar Jocke som fick stå ut med de hela kvällen.. Undrar varför han sov på soffan? Ha ha..

Inte nog med att jag låg och fes hela kvällen och natten.. ( Jocke undra några gånger om det verkligen inte hade kommit något i trosorna)...
Bebisen sov utan att vakna fram tills halv 5, då vaknade hon och ville ha välling i vanlig ordning..men efter att hon tömmt hela flaskan så tog det inte många minuter innan allt kom upp igen, och både hon och jag , låg och flöt i kräk.. Så jag skrek på stackars Jocke som sov gott på soffan, antagligen för att han blivit mer eller mindre gasad till sömns... Så i med säng kläder och dyligt i tvätten, och skrubbat av kräk resterna från både mig och Alicia..
Men problemet va nu att hon fortfarande va hungrig, efter som varenda liten mat bit hon hade i magen va nu mera utspritt lite över allt, bland annat i mitt hår... Så vi bestämde oss för att prova ge henne pytte lite välling till.. Sisådär en halv deciliter... Det skulle vi aldrig gjort, bara att börja om från börjat igen, denna gången fick det bli duschen, då hela ungen va vit av kräk.. Jocke kallar henne fortfarande för "spöket Laban"... Sen somnade hon av rev utmattning.. Utan välling.. Vaknade inte fråns vid 8 tiden igen..

Sen dess har det inte kommit mer kräk, märkligt! Jag som va så glad att hon sluppit kräk sjukan, så jag hoppas innerligt att det inte är det.. Men då borde hon väl kräka nu oxå? Hon har ju ätit frukost..

Enligt barnmorskan så är det slem som samlas i svalget som gör att hon hostar så att hon till sist spyr.. Tydligen så kan inte bebisar svälja undan allt slem som samlat i svalget vid en förkylning ( hon är genom förkyld), som vi vuxna kan.. Så för att inte täppa till helt och hållet så går deras kräkreftexer in, på så sätt får dom bort slemmet..

Jag tyckte dock att det va märkligt att hon bara kräkte efter att hon fått välling.. Men det va tydligen normalt, då välling är extremt slembildande.. Helst skulle hon fått lite vatten direkt efter vällingen för vattnen är slem lösande..
Men men, nu sover hon igen, utan kräkningar.. Vi får väl se var detta leder..

Och till råga på allt så vaknade Jocke upp imorse och kände sig krasslig... Vi som skulle på 50 års fest ikväll..

Jag får väl ta tag i tvätt högen, den växte drastiskt efter natten.. Undrar om kan tvätta dunkuddar ?

Hörde någon som sa att om man är kissnödig,då gör man snabbare och klokare beslut!
Vid närmare efter tanke så kan det ju faktiskt stämma..
När man är så där grymt kissnödig att det nästan gör ont i magen.. Man hade i princip kunnat sätta sig var som helst, bara man fick tömma blåsan..
Om någon då ställt en viktig fråga, så hade du inte haft tid att fundera eller gå och grubbla... Ett snabbt svar!
Det hade nog varit bra i visa lägen, tänker man för mycket så blir det lätt fel.. Men då har du inget val, mer än att ge ett snabbt och enkelt svar, annars får man byta både underkläder och byxor tillslut..

Så nästa gång ni ska göra ett svårt val... Kissa inte på ett bra tag.. Så att du är riktigt kissnödig i just den stunden som man ska bestämma sig..
Jag måste prova!

Ja som ni kanske förstår så händer det inte värst mycket här hemma, en dag som denna.. Jag har sovit i princip hela dagen.. Va ute i 5 min för att få lite frisk luft.. Man bli ju lite smått galen av att bara ligga i sängen så mycket...

Tur jag har världens bästa sambo, som har tagit hand om Alicia hela dagen..
Det verka som om han förstått hur mycket jobb det är fast man bara "går hemma".. Han sa innan:
-Du får alla mina dagar, jag vill inte gå hemma, jag orkat inte.. puhh!
Haha, han är för go...
Och nu när bebisen sover sin middags lur så skulle han bara koppla av, kanske ha en dejt med sitt x-box!
Tror han kommer sova gott inatt, lek pappa :)

Fy tusan vilken natt! Vaknade vid 10 tiden av att jag mådde illa, tog inte många minuter för ens toalettstolen var min bästa vän... Jag trodde jag skulle dö stundvis, trodde inte att jag hade några organ kvar i kroppen...
Och så har natten fortsatt, funderade ett tag på att ta med täcke och kudde in på toaletten.. Men det fick bli soffan medans Jocke fick ta Alicia som vaknat av att jag sprang fram och tillbaka, tände lampor och hade mig... Så jag har ju haft bättre nätter i mitt liv om man säger så...

Jag känner mig lite lätt mörbultad idag, dock är magen totalt tum.. Måste försöka få i mig lite vatten.. Men det lider inte precis någon nöd på mig,har ett par kilo att ta av.. He he... Där ser ni, finns endå något bra med ett par kilo för mycket...

Är livrädd att lill tjejen ska bli smittad, dock är risken stor då jag konstant är nära henne ... Försöker att undvika allt för nära kontakt... Men det är inte det lättaste med en 9 månaders bebis som är över allt och ingenstans...
Jocke ska vaba idag... Jag hade aldrig klarat detta själv... Tacka vet jag min underbara sambo! Du är bäst..

Ni får några bilder från 50 års kalast igår, där vi inte blev långvariga.. Mitt illa mående började krypa på mig redan då...

https://cdn2.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dd9606ee3c9358fd7d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dd9606ee3c9358fd7d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dd9606ee3c9358fd7d.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dd9606ee3c9358fd7d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dee087c34b9a421e7b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dee087c34b9a421e7b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dee087c34b9a421e7b.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835dee087c34b9a421e7b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835f8e087c34b98ce7357.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835f8e087c34b98ce7357.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835f8e087c34b98ce7357.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4051628/6-3/pic_513835f8e087c34b98ce7357.jpg" class="image">

Fy fanken... Mår så illa så att jag tror jag svimmar.. Min mage slår bak ut!
Har placerat påsar lite överallt i sovrummet.
Ska försöka sova nu.
Natti

Måste tipsa er om denna underbara hår olja. Den är grym!
Som småbarns förälder finns varken tiden eller orken att stå och fixa och trixa med håret.. Ennu mindre hålla på med inpackningar som ska sitta i minst 15 min eller mer...
Dock är mitt hår som svinto, får dra och slita .. Har provat alla möjliga schampo och balsam, som lovar både det ena och det andra.. Inget har funkat!
Men denna super olja fungerar i alla läge..
Man kan ha i den innan man duschar för att ge håret näring..
Eller efter man duschat för att lättare borsta ut och ge glans..
Eller på kvällen innan läggdags, så att det fungerar som en inpackning, håret är lent, glansigt och så fint på morgonen!
Ligger prismässigt runt hundra lappen.. Värd varenda krona.
Jag hittade min på Coop.. Men finns i dom flesta skönhets butiker..

Oo nä... Jag som trodde att jag klarat mig.. Nu när värmen är på väg och man kan äntligen börja öppna lite fönster & dörrar.. Då ska man inte bli sjuk!
Det blir ingen sol för mig idag iallafall, mår som ett överkört djur.. Ont i hela kroppen, feber, huvudvärk, hals ont och mår konstant illa.. Får nästan lite flash backs från graviditeten.. Dock så beror det inte på en unge i magen denna gången, tack och lov! ...

Det är tillochmed med så illa att jag var tvungen att ringa efter Jocke , så han fick köra hem från jobbet... Tur att Alicia har världens bästa och underbaraste pappas..Det var omöjligt att ta hand om en bebis i detta tillståndet.. Hon vill inte precis vila, även om hon är genom förkyld och hostar.. Och hon är för liten för att sätta framför en film...
Eller en stund går det bra, sisådär 7 minuter & 24 sekunder... Då tittat hon på baby Einstein på min mobil, det enda som fångar hennes uppmärksamhet.. Det funkat utmärkt i bilen också, när hon börjar bli otålig.. Baby Einstein har räddat mig många gånger.. Prova själva! "On the go" heter den som hon gillar bäst ..

sen Jocke klev innan för dörren har ja sovit.. Dock har Alicia sovit hur bra som helst inatt, så tröttheten kan jag inte skylla på henne, denna gången!
Det känns möjligt vid pytte lite bättre.. Om jag känner efter riktigt noga.. Men långt ifrån bra..
Måste ringa min läkare också för han sa något om att feber va ingen höjdare när man har gallsten, som jag så klart har, har inte operations tid från om 4 veckor.. Tydligen va det något som kunde hända med bukspottkörteln, kommer dock inte riktigt ihåg vad.. För mycket i huvudet!

Alicia sover sin middags lur nu... Så jag ska villa en stund till, och försöka få min kropp normal igen..


Det blev ingen chiliconcarne... Jag åkte med mamma till Ystad för att handla presenter till hennes gulligs sambo som fyller 50 år imorgon.. Alicia va hemma hos Jocke, så jag fick lite ensam tid.. Två flugor i en smäll... Tänk vad en timme kan göra, utan att behöva tänka på barn och allt där till... Kom hem som en ny människa.. Men inget kan mätta sig med att komma hem till världen smile och massa dreggliga pussar.. Älskade barn!

Och inte nog med att det blev en tur till Ystad, det va även någon vip kväll inne i smink butiken.. Så där blev vi kvar längre än vi borde.. He he.. Fick godie bags och grymt billiga priser på hela sortimentet... Lyckad kväll med världens bästa mammi ..

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, senast nio! Är helt slut i både knopp & kropp... Hoppas på att Alicia sover bättre i natt, hon har sovit oroligt ett par nätter nu...

Just de, istället för chiliconcarne så blev det mat från donken.. Dock inga pommes för min del, min gala klarar inte de! Men det va gott med en burgare...

Vår lilla bebis väger 11 kg och är 75 cm lång.. Här går det undan!

Förutom ett Bvc besök så har vi varit hos gamle farmor och gamle farfar idag, i Bara!.. Åt en god lunch efter en lång promenix till anke dammen... Färdig grillad lycklig och pasta sallad, hade glömt hur gott det var..

Vår system kamera fungerar fortfarande inte, eller jo, kameran fungerar men inte minneskortet .. Dö märkligt! Kan ett minneskort bara sluta fungera så där, från ena dagen till den andra?!
Men jag måste ha igång den snart, börjar bli trött på alla halv suddiga mobil bilder.. Men varför skulle något, någon gång fungera? Vore ju märkligt om allt skulle flytta på som det skulle någon gång...

Vi har nog den envisaste ungen jag träffat, hon har bara sovit 45 min på hela dagen.. Så när vi kom hem så tyckte jag att hon kunde Nanna en stund till, annars vet jag hur gnällig och jäklig hon blir ikväll... Men hon ville allt annat än att sova.. Hon låg och kasta nappar, drog av sig dom flesta klädesplagg hon kunde få av, gjorde en pippi( fötterna på huvud kudden) och sist men inte minst så försöket hon dra mig i håret och i princip peta ut ögonen...
Men efter 45 min så blev ögonen locken för tunga, även för Alicia Cecilia Hende!

Vist är barn alltid extra gulliga när dom sover? Undrar varför.. He he..

Ska ligga och studera vårt älskade underverk ett tag till .. Innan jag ska börjar på dagens middagen..
Tänkte göra det lätt för mig och köra på chiliconcarne, i färdig påse... Så det enda man behöver göra är att bryna upp köttfärsen.. Älskar lätt & smidig matlagning!


https://cdn2.cdnme.se/4051628/6-3/pic_51360a919606ee3c80b97beb.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_51360a9cddf2b335632e34df.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4051628/6-3/pic_51360ae6ddf2b33584d1e46e.jpg" class="image">

Varför ska det vara så jäkla svårt att sluta äta allt som kommer i min väg? Ooo, kan man inte skylla på graviditeten ett par år till? :)

Men jag hävdar fortfarande att det sitter i huvudet,psykiskt.. För inte fan behöver kroppen allt man stoppar i sig..

Och ännu värre är det nu när man går hemma, går och rotar i skåpen konstant, helst efter något sött.. Jag måste sluta.. Har förstått för länge sedan att det inte finns någon genväg.. Helst hade jag gått på en choklad diet.. Finns de?
Allt handlar inte om att kunna gå i bikini till sommaren, för ärligt talat så skiter jag i om folk stirrar och tycker jag går runt med ett par kilo för mycket.. Bantar inte för någon annans skull.. Utan endast för min egen.. Vikten ska inte begränsa mig, nu har ju jag inte 100 kilos övervikt men endå ett antal kilo som sitter på helt fel ställe.. Dom ska bort, för min egen skull!

Men efter en nästan sömnlös natt, man går runt som ett lik, och ovan på det en gnällig unge..det är ju inte så att man får sömn i överflöd som småbarns föräldrar precis..då är det så himla enkelt att klämma en påse chips eller ett glas Coca cola, sen orkar man ett par timmar till.. Tills socker kurvan går neråt igen, men varför inte ett halv kilo glass då?

Så idag har jag köpt hem celsius, drickan som alla tränings freak dricker.. Så varje gång sött suger blir för stort så tar jag en klunk av den, så känns det genast bättre.. Måste ju va bättre än en halv choklad kaka eller två nävar godis?

Och när Jocke kommer hem så får jag tvinga mig själv att gå ut på en promenix.. Kan ju inte precis skylla på vädret längre? ...

För utom mitt söt sugs problem så har vi varit på kyrkans barn timmar idag, skönt att komma hemifrån .. Dock så har Alicia börjat bli förkyld. IGEN!... Jag blir galen.. Men dom säger ju för att få ett bra immun försvar som stor så ska man ha haft 20 förkylningar det förstå året.. Alicia jobbat på det verkat det som!...

Men vädret är iallafall underbart.. Och jag ska köra Alicia till mormor om en stund, så att jag kan köra och bli fin om naglarna.. Dom ser ut som sju svåra år just för tillfälligt...

Är det någon som tar åt sig mer än någon annan, eller tar illa upp, så kan ju jag passa på att be om ursäkt redan nu...

Iallafall.. Det här med den lyckliga lilla familjen.. Alltså , jag vet inte riktigt var jag ska börja..
Men så här är det.. Att dom som man alltid trott levde världen lyckligaste liv, aldrig bråka, så kärleks fullt och allt det där.. Det är dom som skiljer sig.. Märkligt? Den där fasaden sprack vist tillslut... Det skulle låta så himla bra, aldrig några problem, levde som prins och prinsessa, men på själva djupet, där längst inne, va det inte så bra som fasaden visa.. Där dolde sig allt från otrohet till långa bråk och ensamma nätter... Men det jag vill komma fram till det är varför man ska leva bakom en fasad? Varför man ska försöka vara något man inte är?... Är det tabu att prata om sina problem?... Man måste må fruktansvärt dåligt att gå med allt detta inombords? Alla har vi våra fel och brister, och det vore ju märkligt om 2 individer inte hade olika tankar och åsikter någon gång... Bråka har väl alla gjort?... Ja, ärligt talat så skulle jag ibland vilja kasta ut Jocke med huvudet först, helst genom rutan och utan kläder :) he he.. ja, han hade ju säkert fått komma in sen igen.. Men men...

Och sen till en annan liknande sak.. Att leva i ett förhållande där man inte mår bra och är lycklig.. Det finns dagar då vi alla skulle vilja gräva ner oss i sanden med huvudet först, inte det jag menar..
Men jag kan inte för mitt liv förstå att man stannar i en relation där man mår dåligt på ett eller annat sätt... Nä,jag har aldrig suttit i den sitsen, kan va därför jag inte förstår..och skulle jag någon gång under min livstid hamna i den situationen, så skulle jag aldrig acceptera att blir så nertryckt att det i princip skulle vara omöjligt att ta sig upp igen...
hur kan man utsätta sig själv för detta, är man rädd att vara ensam?
Ännu värre är det när det finns barn med i bilden, att man som mamma eller pappa kan stå sidan om och titta på när någon annan inte är snäll till dina barn.. Behöver inte vara fysiskt..
Och inte en gång, år efter år!

Ibland får man ju faktiskt lägga känslorna åt sidan och plocka fram sitt sunda förnuft..




Fyllt i Alicias bok , eller ja, komplettat... Men herre Gud vad tiden går fort.. Vår lilla plutta som precis låg i magen blir 9 månader om 5 dagar..
Jag tycker fortfarande stund vis att det känns overkligt.. Är hon verkligen vår? Ska hon stanna för evigt?... När jag kommit fram till att svaret på frågorna är JA så blir jag lika varm i kroppen varje gång... Från huvudet till tårna..
Jag älskar henne så högt att det faktiskt är omöjligt att förklara, det måste upplevs.. Trots natt vak, skrik och bajs blöjor så är hon det bästa vi har..

Ganska märkligt det därra.. Att någon som får dig att känna dig fullkomligt värdelös, oduglig och maktlös... Låter inte dig sova och allt det där som också medföljer med en bebis... Ändå älskar man denna lilla varelse högt över jorden..
Hade det varit en annan människa så hade man bett dom fara åt pip svängen för länge sedan.. Men dom där moders känslorna är märkliga... Fantastiska, finna och alldeles underbara! Och ja, jag kommer också vara den där jobbiga mamman som aldrig riktigt kommer att släppa taget.... Min finna, alldeles egna lilla bebis... Hon kommer alltid att vara min bebis, även när hon är 25 :)



Får bli endast bilder idag.. lillan sover och jag har sådan huvudvärk att jag mår illa... hoppas det gått över tills imorn...  Vi har en full bokad vecka...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ooo My lord! Alicia vakna vid 22.00 igår och va otröstlig, hon ville ingenting.. Varken sova eller vara vaken... Har aldrig under minna 22 år i livet känt mig så maktlös som nu när jag är mamma... När man gör allt i sin makt för att få henne sluta vara ledsen, men förgäves.. Då svider det till i både hjärta & mage...
Men, helt plötsligt så fyllde hon en hel blöja, sen tog det inte många minuter förrens hon sov igen.. Så klart med ren och tor blöja.. Kan det ha varit magen som spöka? ..
Sen sov hon till kl. 8.. Så hon tog igen sin förlorade timme på morgonen.. Lilla pluttan!

Oo, vilken underbar söndag, vaknar upp till den blåaste himmel jag sätt på länge, och dessutom är vår pappi hemma hos oss hela dagen..
Men jag kom faktiskt på en nackdel med solen imorse, man ser varenda liten damtuss i hela huset.. Både på golv & alla möbler.. Och lever man med en någon pedant man(har han blivit på senare dar), så fick vi börja morgonen med dammsugaren och dammtrasan... Och innan de, nybakade bullar.. Men de gjorde faktiskt inte så mycket, allt är så mycket roligare när man är två, eller tre i vårt fall.. Men den tredje lilla människan drar mest fram allt man städat undan.. Så jag vet inte riktigt om man kan räkna henne som någon vidare hjälp.. Men sööööt är hon!



Dagen i bilder..
 
Jag tog en ensam promenix imorse, eller ja, hunden fick följa med... så underbart, gå i sin egen lilla värld utan att bry sig om något annat än var du sätter ner fötterna... och det kändes inte jätte jobbigt att solen värmde redan så tidigt morgon kvisten..
 
 Alicia va inne med sin pappi och "chillade", som Jocke säger...
 
 
Vi va ute i trädgården hela förmiddagen.. samlade ihopp allt skit som skulle till sop tippen.. Sen kom min unerbara mamma och hennes sambo med släpp, så nu kan man se vår gräsmatta igen.. skönt!
 
 
Alicia fick världens gilligaste trädgårds redskap av sin mormor, så nu kan hon hjälpa sin mammi och pappi i trädgården.. Eller, nja.. kanske får vänta tills sommaren, idag åkte mest all jord och gräs in i munnen...
 
Efter att vi gjord det ända vettiga idag så åkte vi hem till mamma/mormor..
 
Hon hade gjort världens godaste lunch.. helt vanlig broccolli med helt vanlig ost.. mumma...
In med broccolli i ugnen i ca 15 min, sen strö över ost och in i ugnen 10 min till... gudomligt!
 
 
 
JA, Alicia fick faktiskt smaka lite choklad idag.. dålig mamma jag är va?
hon åt en hel paket själv!!...   nä, inte riktigt... hon fick lite smack prov av en hello kitty kaka...  behöver jag säga att hon inte spottade ut det precis.. och jag kanske inte heller behöva nämna vem som åt resten? :)
 
 
 
och nu ikväll har vi haft världens gnälligaste unge..  låter bilderna tala för sig själv....
 
 
Så gnällig att vi tog vagnen och gick en runda, enda chansen att få vila öronen i någon minut... till slut så hamnade vi hemma hon Helene & Jörgen.. underbara människor! tänk att det finns så varma,omtänksamma,hjälpsamma och finna människor.. jag kan inte vara mer än tacksam att vi får ha dom i vår närhet!
 
 
 
 
 
oj oj, vad tiden springer iväg här...  igår fick dagen alldeles för fort, sa ju att jag hade behövt fler timmar på dygnet...
hela förmiddagen va vi på öppna förskolan, dö roligt att prata med något som alla har nått gemensamt, BARN!  vi disskutera allt från tork lappar till 2-års trots..
 
 
 
Sen hann vi inte ens in genom dörren förrens min alldra första bästis kom på besök, vi satt i solenen på baksidan och snackade skit...  tänk vad skönt det är ibland att lätta sina tankar och prata skit om alla andra och själv framstå som perfekt..he he..  e det därför alla älskar att prata om alla andra utom sig själv?... det är väl som dom säger, alltit lättare att påpeka andras liv, så slipper man gå på djupet i sitt eget... doch håller inte de hella vägen ut..
Men, i vilket fall som helst så träffas vi inte så ofta, min vän och jag... men antar att det blir så?  man har vars ett liv, på vars ett håll... det finns inte lika mycket tid till fridit som på gammla dar...  man har ett hus som ska sköttas,en tvättmaskin som ska rulla, en hund som ska rastas, en  middag som ska stå på bordet, en sambo som vill umgås och en unge som vill hänga som en igel på dig medans  man gör allt detta...  trots allt så tar jag vara på varenda stund som tiden finns att träffa vänner...
 
 
 
Sen på kvälls kvisten så va jag så slut att jag knappt orka hålla ögonen öppna vid 9 tiden.. men tog mig endå igenom en hel film innan jag la huvudet på kudden..
Ted.. ha ni sett den?
Jag trodde att den skulle handla om en gullig liten kille med sin nalle, kärlek... och att det var en barnfilm, på gränsen till löjligt att jag snart 22år och sambon 26år satt en fredag kväll och titta på den...
Men tänk så fel jag hade, vet inte riktigt var jag fått allt detta "gulliga" ifrån...  den va så långt i från gullig som man kan komma ..
Jag kommer faktiskt inte på något bra ord som beskriver den tillräckligt bra...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken lugn och harmonisk morgon... Vaknar upp till världens gladaste bebis och solstrålarna tar sig nästan in genom persiennen..

Tillochmed bebis är lugn, hon han inte ens dra ner gardinerna, hälla ut hundmaten över hela köksgolvet och tömma strump lådorna.. Vilken hon annars brukar hinna innan jag ens fått på mig bh:n!

Så denna fredag kunde faktiskt inte ha börjar mycket bättre...