till min stora förtjusning så växer alicias hår grymt fort.. äntligen kan hon ha små toffsar och klämmor.. och gullig blir hon :) det är så att man vill nypa i hennes mulliga små bebis kinder. . Vår stora älskade tjej!






...säger mer än 1000 ord


Japp. ska börjas i tid.. pappa förbereder henne redan nu för bygg bransch






min mamma är bäst. . idag kom hon med ett par helt nya byxor till mig. som jag blev alldeles förälskad i direkt. har gått omkring och studerat dom sen jag fick dom på mig..

en vacker dag ska jag på något sätt betala tillbaka för allt hon gör,har gjort för oss


..




Igår morse, tidigt.. Körde vi till Löddeköpinge, Alicias morfar bor där ..

Dom passade Alicia hela dagen , och vi va barnlediga för första gången på snart 14 månader .. Det va jobbigt att lämna henne, för mig, inte för Alicia . Hatar att vara utan henne . Men samtidigt så va det ganska skönt att bara kunna tänka på allt annat än barn .. Och bara vara jag och Jocke !

Vi va iallafall en runda på emporia, åt en dunder lunch ( vill inte ens berätta hur mycket den kosta) och tog en tupplur mitt på dagen , underbart!


Vi stannade över natten i lödde , på kvällen somnade Alicia som en stock vid halv 7, vi satt ute grillade och snackade långt in på natten ... Och badade.. Åh det kändes när Alicia ville upp klockan 7 imorse .
Men hennes morfar och dom tog henne, dom skulle gå och köpa bullar .. Så nu ligger denna mamman och drar sig för första gången på länge ..

Har haft lite problem med uppkopplingen, verkar inte ha blivit bättre ..
Men men , idag har vi varit flitiga här hemma.. Fortsatt på projekt "måla om ute möblerna" , det tar sin lilla tid, men nu har vi bara 2 stolar kvar ..
Dessutom har jag rensar och lagt in allt på sin plats i Alicias garderob, kan säga att det tog oxå en bra stund ..

Imorgon sticker vi till Löddeköpinge och stannar där över natten ..

(Attans , lägger upp bilder när problemet med uppkopplingen är löst )

Tog vår dagliga kvälls promenad , med vovvarna ..

Jag har slängt mig på soffan och tänker inte röra mig på ett bra tag , tror nästan att huvudvärken börjar krypa sig på igen , attans ...

Vi har fått svalka oss i poolen mellan varven idag ...

Näsan lite pinsamt , men ja, jag somnade kvart över 9 igår .. Ändå vaknade jag med världens huvudvärk och illamående .. Släppte dock framåt lunch , Jocke tror att jag druckit för lite vatten, så han har tjatat och ståt med ett vatten glas till mig i handen i princip hela dagen .. Han e omtänksam mig gulliga sambo ..

Men viken tryckande värme det har varit idag, helt sjukt .. Sitter rakt upp och svettas..

Enda stället där va svalt va i affärerna i Trelleborg . Vi va där en snabbis bara för att komma hemifrån en runda ..
Hittade världens gulligaste outfit till Alicia.. En översöt tunn body med puff ärmar och rosa shorts .. Betalade bara 40 kr för båda delarna ..
Man fick var tredje plagg gratis .. Och så var där en grym rea ..
Så för under 200 spänn fick Alicia och Jocke vars två plagg, plus några paket vått servetter . Det kallar jag ekonomiskt :)

Inte nog med att man har ögon i nacken som mamma... Man sover dessutom alltid med ett öga öppet .. Inte trodde jag innan jag fick barn att jag skulle vakna av minsta lilla ljud eller rörelse , innan Alicias tid kunde man i princip släppa en atom bomb bredvid mig utan att jag rörde en fena ..

Idag kan jag säga att jag hade vaknat innan någon överhuvudtaget hade hunnit tänka på atom bomb ..

Det är som en inbyggd mekanism i hjärnan, som sattes igång så fort detta lilla barn låg på mitt bröst ..
Nästan som djuren , beredd att skydda sina ungar med sitt liv, dygnet runt .. Alltid sova på sin vakt.. Aldrig sova så djupt att man utsätter flocken för fara .

Jag vaknar av att Alicia vänder sig i sängen bredvid .. Och inte på tal om när hon sov på sitt rum, jag satt upp i sängen vid minsta lilla läte från hennes rum , tillochmed långt innan babyvakten han reagera ...

Ja, jösses vad kroppen är märklig ibland , men dock kan jag inte bli annat än imponerad..

Jag är totalt slut körd idag .. Har varit en bra men intensiv dag , Alicia har hållt igång hela dagen , bestämde sig för att bara sova middag i 45 min, efter att ha vaknat kvart över 6 imorse..

Så vi ligger i varsin soffa och kämpar för att hålla ögonen öppna .. Bingen känns väldigt lockade .. Kan man gå och lägga sig halv 9 en fredag ?!

Idag har vi en riktig slappe dag.. Ska inte göra annat än att hänga vid poolen och njuta av varandra ..
Svenska sommaren när den är som bäst ...

Jag blev förbannat sugen på ost och kex.. Så jag gjorde världens godaste röra som vi fick för ett tag sedan när vi va bort bjudna ..

Blandade färskost (exempel Philadelphia ) och cream frech , i med hackad röd lök.. Salt & peppar .. Och toppa med rom .. Äckligt gott :)

Jag har snart ätit upp min del, får nog snart hjälpa Jocke och Fia att tömma sina ;)

Jag vet inte, men allt känns lite lättare den 25 varje månad .. Man känner sig rik, iallafall tills räkningarna är betalda :). Och vi åker och handlar, fyller på allt där hemma.. Känns bra när alla skåp, kyl och frys är propp fullt .. Och dessutom är det semester som vi njuter av .. Tillsammans hela dagarna, jag hade kunnat vänja mig vid de :)

Så, eftersom det är den 25 idag har vi varit i Ystad på vår vanliga shopping runda .. ÖB och Willys ..

Nu har Alicia precis somnat i mormors stora säng .. Vi ska va här tills på söndag, mamma och per är i Stockholm och vi är djur och hus vakt .. Än så länge lever alla djur och huset står kvar..

Jag och min gulliga syster tog hundarna och ungen på en kvälls promenix... Är en helt underbar sommar kväll , alldeles vindstilla och perfekt temperatur ..

Nu ska jag sätta mig med en tidning och njuta av tystnaden och lugnet .. Man vet aldrig hur länge det varar.

började morgonen med knäckebröd med tomater från trädgården , snacka om närodlat.
 
 
sen hade denna mamman lite ensamtid på förmiddagen... det behövs det oxå ibland..
 
eftermiddagen och kvällen har vi spenderat i sjöbo hon bästa tim, sandra och derass lilla ida... hon är bara drygt 2 månader mindre än Alicia, perfekt lek kompis..
 
 
 och det va en trött Alicia som somnade så fort vi kommit innanför dörren.. hon blev helt utslagen av sjöbo luften..

imorgon flyttar vi hem till min mamma i 3 dagar , dom ska på semester över helgen och vi ska passa djuren och huset...  vi hoppas på fortsatt sommar värme så att vi kan utnyttja poolen..
 
 
 
 
 
Ibland blir tillochmed jag tyst .. tillexempel som när jag läst denna texten...
den va bara så klockren, finns liksom inte så mycket mer att säga..
 
 
 
 
 
 
 

Vår lilla bebis..( Ja, jag kommer kalla henne bebis tills hon fyller 45 ;) ). Hon härmar precis allt vi gör .. Ser så jäkla gulligt ut.. Hoppar vi, hoppar hon.. Går vi bak längesen så gör hon.. Klappar vi hunden på ett vist sätt så gör hon efter.. Smäller vi flugor , så går hon efter och gör precis likadant.. Och som på bilden, hon rensar ogräs precis som mamma gjorde 2 sekunder innan ..
Man får sig många skratt om dagen ..
Älskade lilla unge!

Vi har varit byggare Bob här hemma i dag.. Alicia garderob har varit så fruktansvärt oorganiserad ända sen vi flytta hit för snart ett år sen.. Har varit mer som en förvaringsplats än en garderob.. Så idag tog vi saken i egna händer .. Vi har snickrat ihopa en stor garderob med lådor och backar ..
Eller ja, mest Jocke som har snickrat..
Men nu ikväll så har jag målar och fixat där inne ..
Dock så har jag kasat alla kläder och diverse grajer i hennes säng, det ser ut som ett bomb nedslag, men det får vi fixa imorgon . Nu är jag helt slut i både knopp och kropp ...

Varmt kan man ju verkligen säga om denna dagen .. Termometern har stått på runt 30 grader hela dagen .. Vi överlevde inte här hemma, så vi har legat vid mammas pool hela dagen , badat och solat.. Jag gillar verkligen semester ..

Vi fick till en lätt middag, kyckling i chiabatta bröd och tzatsiki..
Jag har nu på kvälls kvisten tvingat ut mig själv på en power Walk.. Och nu efter trillat i hopa i soffan , måste samla energi för att orka röja det sista efter middagen i köket ..

Jag vet inte , men min blick fastna vid dessa ord ..

"Jag visste i samma sekund som du låg på mitt bröst att mitt liv, själ, mitt hjärta och min kropp skulle slå, andas och leva dig."

Kunde faktiskt inte beskrivit det bättre själv ...

Denna dagen har verkligen sprungit iväg , har inte gjort något vettigt alls ..
Solat, ätit glass, strand besök (inte min idé. Dock så va det ganska mysigt trots allt) och ätit grillat med världens bästaste Kimsan och Anton .. Han även trycka i oss grillad banan med smält choklad i , förbannat gott .. Ligger fortfarande i mat koma ..
Men imorgon är det måndag vilket betyder att det är dags att snöra på sig gympa dojorna igen .. Dock är det ingen vanlig måndag , vår älskade sambo/pappa är hemma hos oss ..

Efter att Alicia slocknat av ren utmatning så han jag & Kim sitta och skvallra ett bra tag om diverse grajer, riktigt tjej snack.. Pratade om allt från förlossning till p-piller ...

Nu har jag mellan landat i soffan innan det är dags för sängen .. Denna värmen gör tillochmed med mig trött ...

Kommit hem från köpingebro, sommar idyll.. Varit och ätit middag hos 2 underbara människor ..
Vi bara strosa rundor, skvallrade och åt världens godaste och största grillade räckor .. Så skönt att bara umgås utan massa krav..

Vi körde där ifrån med en över trött bebis, som trots tröttheten vägrade somna i bilen .. Det va iför sig bra, för när vi kom hem somnade hon som en stock.. Och utan att ljuga så kan jag säga att även mina ögon lock börjar kännas tunga, fast klockan bara är 9..

Jag visste det, jag skulle blivit odlare .. Kolla själv vilka tomater jag lyckats få..
Är själv lite chockad, med tanke på att jag aldrig lyckats hålla liv i en blomma mer än en vecka :)
Så snart ska vi äta hemma odlade , sol varma tomater till middag :)

.... Inte med småbarn
Jag blir totalt galen på all denna sand.. Så fort man smörjer in Alicia så fastnar typ halva strand sanden på henne..
Sen är det inte så att hon sitter stilla på en filt direkt, hon hoppar på,över och under mig så att även jag är dränkt i sand.. Och efter att för 10:onde gången kastat vattenflaskan i sanden, så blir hon arg för att hon får sand i munnen ..

Hon ska ha nappen , men så fort hon ska säga någonting så tar hon ut den från munnen och lägger den i sanden , vilket resulterar i att jag får skölja den var 5:e minut ..
Och maten ska vi inte snacka om, både hon och jag tuggar Sand korn flera timmar efteråt ..
Och filten, som helst ska vara sand fri när man lägger sig, hade lika gärna kunnat lägga mig direkt på sanden ..
Och dessutom är vattnet så jäkla kalt att jag knappt vill doppa fötterna ..

Som ni hör så föredrar jag poolen .. Varm, skönt och ingen sand så långt ögat kan nå :)

Har man varit förlovad för länge om man fortfarande har jack efter ringen, trots att man plockat av den ? Huden har verkligen formats efter ringen, nästan lite äckligt ..

Idag blir det varmt .. Vi kunde knappt sitta ute och äta frukost, ändå va klockan inte mer än halv 9... Smälte nästan bort.

Vi har fyllt alicias pool och gjort oss redo för en ute dag :)
Skulle egentligen köra till en loppis vid 1, men vet i tusan om det är någon bra idé men en ettåring i denna värmen ...

Men i vilket fall som helst så ska vi njuta av solen och jockes första semester dag...

Vist är det lättare att tänka på vad man vill ha, inte har, behöver!?
Desto svårare och mer sällan vad man har..

Jag såg en video här om dagen som gav mig en riktig tankeställare ... En liten flicka , 4 år gammal som hade cancer och kämpa för sitt liv .. Jag får fortfarande rysningar av bara blota tanken.. Världen är så fruktansvärt orättvis att jag nästan blir förbannad..

Så, nu har jag bestämt mig för att minst en gång om dagen tänka hur på hur bra vi har det, istället för att tänka vad vi kunde haft ! Se problem som en utmaning, och med tanke på videon inse att våra problem nästintill inte längre kan kallas problem ... Sluta klaga på småsaker , som egentligen inte har någon som helst betydelse ..

Jag är otroligt tacksam att jag har min lilla friska dotter , min underbara sambo och min älskade familj som stället upp i alla lägen .. Tak över huvudet, som dessutom är vårt alldeles egna .. Mat på bordet ... Och vi båda har jobb att gå till .. Jag begär faktiskt inte så mycket mer just nu ...
Så nu ska jag gå och lägga mig med världens största tacksamhets känsla ..

Har ni någonsin sätt skitigare fötter ? Hon hade varit i jorden och grävt , hela ungen va svart .. Men kul va de :)

Som vanligt så kommer min mamma med alldeles lysande Idéer ... Hon kom med färg, eller olja är det egentligen .. Men i vilket fall som helst så tycker hon att våra ute möbler behövde ett litet lyft... Kan ju inget annat än att hålla med nu när jag ser skillnaden ... Så imorgon ska vi hämta mer olja, så våra sex stolar ska oxå få sig en omgång .. Sen är dom som nya :)

Ja, jösses vad jag har varit borta från bloggen länge .. Har inte funnits varken tid eller ork.. Men nu ska jag försöka skärpa mig ...

Livet rullar på och bebis växer så det knakar .. Nästan lite skrämmande så fort det går , hon är 13 månader nu.. Vår älskade tös ..

Hon springer och vi jagar som aldrig för , inga lugna dagar på soffan precis .. Men Gud så roligt :) Och dessutom började Jocke sin semester idag , i 4 hela veckor ska jag vara hemma hos oss, som vi ska njuta ...